Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zelí, dýně, hudba, divadlo? Čemu dáte v sobotu přednost?

Zelenina na uskladnění pomalu dozrála a braní jsou tu. Tento týden vás čeká Dýňobraní v Šalmanovicích nebo Zelnobraní ve Vidově. Budějce také navštíví Jaroslav Dušek s Pátou dohodou.

Na návštěvě u Nezmarů

Recitál legendárního písničkáře známého z dua Paleček – Janík proběhne ve středu na Malé scéně DK Metropol. Mirek Paleček vystoupí od 19 hodin.

Vesmír v půdě

Přímo na náměstí Přemysla Otakara II. bude ve čtvrtek dovezena hromada kvalitní půdy, na které proběhne názorná ukázka toho, jak vypadá, když je zdravá. Příchozí se od 9:30 dozví, jak vypadá život v půdě pod drobnohledem biologů a získají praktické rady o správném kompostování a hospodaření. Akce se koná u příležitosti Mezinárodního roku půdy 2015.

NSK Mejdan

Hudba jako za starých časů bude znít v nově zrekonstruovaném klubu K2 v pátek od 21 hodin.

Harvest Carnival

Akce, která se ponese v rytmu reggae, vypukne v pátek od 20 hodin v Café Klubu Slavie.

Fabrika fest

V uplynulých šesti letech si Fabriku oblíbila početná hardcore komunita. Právě ta si přijde na své první den Fabrika Festu, který se uskuteční v pátek. V první řadě zahraje žánrová legenda Locomotive, která už dlouhé roky patří k nejvýznamnějším jihočeským kapelám. Na soupisce jsou dále liberečtí Backfist a místní divočiny Overloaded a Natural Born Fuckers. Vstupné na akci je 150 korun a večírek odstartuje přesně ve 20 hodin. I sobotní punková část festivalu nabídne neméně jedno kultovní jméno - Exni!To. Jihočeská smečka vydala vloni povedenou desku Prostě takovej, ze kterého zajisté nějaká ta pecka zazní. Dále se můžete těšit na kapely Caesarovy kanady, Krize středního věku, Pirates Of The Pubs a Scalp. Vstupné na akci je 100 korun a první kapela se na scénu přiřítí ve 20 hodin.

Pátá dohoda

Do hlubší roviny našeho sebeuvědomování se přenesete v sobotu spolu s Jaroslavem Duškem. Představení Pátá dohoda uvidíte v Divadelním sále DK Metropol od 19 hodin.

Šalmanovické dýňobraní

SDH Šalmanovice pořádá v sobotu druhý ročník dýňobraní. Akce, při které ochutnáte nejenom všechny možné i nemožné dobroty z oranžového plodu, zasoutěžíte si o nejhezčí strašidlo z dýně a ještě si poslechnete kapelu Vehicle Club Band, vypukne v Šalmanovicích od 12 hodin. V rámci dýňobranní uvidíte i výstavu fotografií a starožitného dřevoobráběcího nářadí.

Zelnobraní ve Vidově

Letos již po jedenácté se odehraje ve Vidově Zelnobraní. K dostání bude čerstvé roudenské zelí přímo od výrobce. Chybět nebudou zelné speciality a řemeslný jarmark. Celou akci od 10 hodin doplní bohatý kulturní program, který si užijí jak malí, tak i dospělí.

Knihvazačská soutěžní přehlídka

Historická budova Jihočeského muzea v Budějovicích představí v sobotu zajímavé knižní vazby. Výstava bude mimořádnou příležitostí pro seznámení se s opomíjeným řemeslem uměleckořemeslné knižní vazby, a to vazbou knihy kreseb starých Budějovic. Výstava potrvá do 25. října.

Řemeslný jarmark

Celá řada tvořivých dílen na vás bude čekat v sobotu od 9 hodin v Pošumavské tržnici ve Volyni. Až do 18 hodin se bude malovat na trička, tašky, nádobí, hedvábné šátky, drátkovat, plstit, lepit i stříhat. Uvidíte také tkaní na tkalcovském stavu, předení na kolovrátku a výrobu škrobového papíru.

Pohádky ve Vaně

Klasickou lidovou pohádku zahraje v sobotu v Horké Vaně Studio Dell'Arte. Děti se aktivně zapojí do pohádky Dlouhý, široký a bystrozraký od 10:15.

Hudební nářez ve Velbloudu

Punkovou hudbu si užijete v sobotu ve Velbloudu. Uslyšíte od 20 hodin pražskou skupinu P.S., vodňanský vichr s názvem Svině! a pražskou kapelu Tři čutory.

V sobotu to s pařením ve Velbloudu nekončí. Na neděli je přichystána od 20:30 Repy Night, na které vystoupí N'Toko, slovinský freestyler, který patří k předním osobnostem tamního hip-hopového undergroundu.

Otevření DirtPark Boršov

V sobotu se v Boršově nad Vltavou koná otevření nového DirtParku. Na zahájení je připravena velká opening bikejam party, na které nebude chybět bohaté občerstvení, muzika, dětský závod na pumptracku, jam mezi jezdci a následná afterparty. Start je naplánován na 10. hodinu.

O dalších akcích si můžete přečíst v Jihočeském kalendáři! Další tipy Budějcká Drbna přivítá v diskuzi.

Štítky hudební skupina, Jaroslav Dušek, divadlo, půda, hudba, dýně, Miroslav Paleček, Náměstí Přemysla Otakara II., České Budějovice, Kanada, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zelí, dýně, hudba, divadlo? Čemu dáte v sobotu přednost?  |  Radilka  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.