Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Osmé kolo nabízí souboj prvního s druhým. Jihostroji se postaví Brno

Poslední listopadové utkání odehrají volejbalisté Českých Budějovic před domácím publikem. Ve Sportovní hale budou v rámci 8.kola hájit první pozici tabulky UNIQA volejbalové extraligy. Soupeřem jim bude tým Volejbal Brno, který je po sedmi odehraných zápasech jen o tři body za vedoucím Jihostrojem.

Zatím asi největším překvapením je právě volejbalový klub z jihomoravské metropole. V uplynulé sezoně až desátý celek základní části značně posílil a nyní to vypadá, že chce výrazně mluvit do bojů v play-off. Velkou měrou k tomu přispěl příchod reprezentačního nahrávače Zdeňka Haníka nebo smečaře Michala Hrazdiry.

Poslední zápas sehráli brněnští hráči na palubovce Ústí nad Labem. A se ziskem tří bodů neměli žádný velký problém. Hned první set skončil rozdílem deseti bodů, zbylé dva pak vítězstvím hostů 25:21. Velkou měrou se na tom podílel Jan Pražák a již zmíněný Michal Hrazdira. „Měli jsme z Ústí respekt, protože v domácím prostředí dokázalo porazit Liberec. První set jsme zvládli velice dobře. Další dva sety jsme ztratili pozornost a domácí se zlepšili,“ hodnotil po utkání trenér Brna Ondřej Marek.

Právě v sedmém kole aktuálního ročníku UNIQA volejbalové extraligy ztratil Jihostroj první body. Na hřišti v tu dobu doma neporaženého Zlína svěřenci Jana Svobody dvakrát prohrávali, výsledek ale nakonec dokázali zvrátit ve svůj prospěch a zvítězili po jednoznačném výkonu ve zkrácené sadě 3:2. Vynikající výkon podal především Daniel de Souza Maciel, jenž zaznamenal pětadvacet bodů, zaskvěl se i Tomáš Fila.

„Věděli jsme, že Zlín hraje v domácím prostředí výborně, a to se potvrdilo. Na vítězství jsme se hodně nadřeli,“ řekl Svoboda. Poprvé si tak České Budějovice připsaly do tabulky jen dva body. Stále ale zůstávají jediným neporaženým týmem. Hájit primát budou tentokrát bez Jakuba Pochopa. „Je nemocný, má antibiotika a k dispozici pro duel s Brnem nebude,“ doplňuje kouč Jihostroje.

Sobotní bitva prvního s druhým začíná ve Sportovní hale v 18 hodin. Delegována na ni byla rozhodcovská dvojice Kovář - Renčín. Domácí mohou střetnutí brát i jako generálku na úvodní zápas druhého kola Poháru CEV proti německému Dürenu. Živě bude možné sledovat utkání i na TVCOM.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Trenérem Brna je Ondřej Marek. Správně byla možnost B.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Lenka Haková, Lucie Prennerová, David Friedl a Michal Voldřich. Blahopřejeme!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Volejbal Brno, soutěž, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, Michal Hrazdira, vstupenka, Jan Svoboda, Zdeněk Haník, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Osmé kolo nabízí souboj prvního s druhým. Jihostroji se postaví Brno  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.