Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SOUTĚŽ: Volejbalovou rozlučku s letošním rokem obstará vánoční zápas s Benátkami nad Jizerou

Tečku za rokem 2015 udělají hráči Českých Budějovic před vlastním publikem. V rámci 12. kola UNIQA volejbalové extraligy přivítají na domácí palubovce VK Benátky nad Jizerou. Odstartuje tím tak druhá polovina základní části české nejvyšší soutěže. Tu první prošel Jihostroj bez jediné porážky.

Tým Miroslava Malána je po jedenácti zápasech na šestém místě. Pohybuje se tak ve vodách, které jsou mu vlastní. Na páté místo, jež mu patřilo po poslední základní části, sice neztrácí ani bod, ale Odolena Voda má na kontě o jednu výhru navíc. Jde právě o tu sobotní, kdy překvapivě brala dva body na hřišti mistrovského Liberce. To Benátky nad Jizerou jen těsně kapitulovaly v Karlových Varech výsledkem 2:3 na sety.

A může je to pořádně mrzet. Při výměně stran v tie-breaku vedly 8:3! Velmi nadějně to vypadalo i o chvíli později, kdy byl stav 11:7 pro hosty. Jenže ztráta koncentrace v koncovce a sedmibodová série přivedla k mečbolům Karlovarsko. „Celkem se nám dařilo na přihrávce, díky tomu jsme i celkem dobře útočili. Škoda pátého setu, kde se nám nepodařilo uhrát koncovku,“ říkal po utkání kouč Miroslav Malán. S ohledem na to lze říct, že Benátky nad Jizerou, ačkoliv nebyly favoritem, body spíše ztratily, než získaly.

Jihostroj se po vypadnutí z Poháru CEV může plně soustředit na výkony v UNIQA volejbalové extralize. Poslední utkání odehráli českobudějovičtí hráči v Ostravě a lídr tabulky do něj nevstoupil úspěšně. Základní sestava tentokrát nemohla najít potřebnou pohodu a úvodní sadu ztratila při podání Zapletala před její koncovkou. Trenér Jan Svoboda tak dal šanci Červinkovi s Krafferem, kteří se mu odvděčili výkonem, jenž nastartoval Jihostroj k obratu.

„Ostrava předvedla dobrý výkon. Lepší, než předváděla na začátku sezony. V prvním setu potrestala naše chyby. Chtěl bych pochválit naše střídající hráče, Červinku, Kraffera a nakonec i Filu, který se vrátil na post diagonálního hráče,“ komentoval jedenáctou výhru Svoboda. České Budějovice tak uzavřely první polovinu základní části bez jediné porážky a s pouhou ztrátou dvou bodů. Na druhý Liberec mají v současné době pětibodový náskok.

První vzájemný duel v tomto ročníku vyšel lépe pro Jihočechy. Ti vyhráli v Benátkách nad Jizerou 3:1 na sety. Druhé střetnutí začíná netradičně v úterý 22. prosince od 18 hodin. Řídit jej bude rozhodcovská dvojice Němeček - Kmoníček. Střetnutí má navíc vánoční podtitul, a tak by měli všichni fanoušci přijít do Sportovní haly v bílém. Klub pro ně navíc ve spolupráci s Volejbarem připravil třicet litrů vánočního volejbalového punče zdarma. Na zápas se tak vyplatí dorazit včas. Kdo se však na něj nedostane, může využít přímého přenosu na portálu TVCOM.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do úterního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Jihostroj vyhrál poměrem 3:2 na sety dvakrát v této sezoně. Správně byla možnost C.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Daniel Šťastný, Jaroslav HamanIveta Karbulková Olga Cápalová. Blahopřejeme!

Foto Dominik Svoboda

Štítky soutěž, Benátky nad Jizerou, Česká volejbalová extraliga mužů, Jihostroj, České Budějovice, vstupenka, Jan Svoboda, Liberec, volejbal, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Volejbalovou rozlučku s letošním rokem obstará vánoční zápas s Benátkami nad Jizerou  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.