Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SOUTĚŽ: Jihočeské muzeum přichystalo vánoční výstavu. Láká i na doprovodný program

Vánoční výstava "V půlnoční hodinu anděl se zjevuje" seznámí návštěvníky s tradičními zvyky a zvykoslovnými předměty, které k vánočnímu – a jemu předcházejícímu adventnímu času neodlučitelně patřily a stále patří.

„Potěšíme se tajemnými postavami a zvyky tohoto magického období, které ale rozhodně nepatřilo – jak by se na první pohled mohlo zdát -  pouhé zahálce, i výsledky šikovných rukou minulých a současných mistrů řezbářů, hrnčířů – keramiků, krajkářek, pekařek a mnoha dalších lidových tvůrců, kteří každoročně vytvářejí s úctou k tradici doplněnou vlastní fantazií tuto půvabnou krásu pro potěšení vlastního i našeho srdce . Regionální kaleidoskop lidového umění a řemesel bude doplněn i letmým dotykem tradic nejkrásnějších svátků roku v Českých Budějovicích," říká pracovnice Regionálního odborného pracoviště pro lidovou kulturu v Jihočeské muzeu a garantka výstavy Marcela Macková.

Součástí výstavy budou tradičně i názorné ukázky, při kterých se budou moci malí i velcí návštěvníci seznámit s jednotlivými tvůrci a jejich technikami a vlastnoručně si vyzkoušet svou šikovnost či najít vlastní inspiraci. Chybět pochopitelně nesmí líbezný doprovod vánoční hudby, písní i koled a vůně lidového pečiva.

Výstava začíná ve čtvrtek 29. listopadu a potrvá až do 5. ledna. Otevřeno je od úterý do neděle vždy od 9 do 17:30. Výjimkou je Štědrý den a Silvestr, kdy je otevírací doba kratší, a to jen do 13 hodin.

Soutěž o vstupenky na vánoční výstavu v Jihočeském muzeu (29. listopadu – 5. ledna)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na výstavu. Stačí jen do středy 27. listopadu do 10 hodin správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Soutěž skončila! Vstupenky vyhrála Petra Keilová, Hana Bolečková a David Nácar. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky muzeum, Vánoce, výstava, soutěž, vstupenka, Štědrý den, České Budějovice, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Jihočeské muzeum přichystalo vánoční výstavu. Láká i na doprovodný program  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.