Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Památník Jana Žižky láká děti i dospělé na Trocnovské divadelní slavnosti

PR článek

Jihočeské muzeum a Divadelní spolek J. K. Tyl České Budějovice zvou na Trocnovské divadelní slavnosti, které se konají od 28. května do 19. září 2021 v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova. Během celého léta můžete zhlédnout pod širým nebem celkem sedm divadelních představení pro děti i dospělé. Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou čtenáři získat vstupenky na představení.

Slavnosti zahájí v pátek 28. května od 20:00 hodin představení Světáci (V. Blažek, Z. Podskalský). Parta fasádníků pracuje v Praze a chce si také užít bujarého života velkoměsta. Kdo ale mohl tušit, že natrefí na trojici lehkých žen. Divadelní představení není vhodné pro děti do 15 let.

V sobotu 5. června od 17:00 hodin se můžete těšit na pohádku plnou písniček o hledání pokladu v režii Marie Maškové O líních strašidlech.

V pátek 18. června od 20:00 hodin se koná představení Na správné adrese. Co se stane, když se čtyři spolubydlící nezávisle na sobě rozhodnou radikálně změnit život a všechny si, bez vědomí ostatních, podají inzerát, se dozvíte v komedii plné vtipných situací a nečekaných záměn z pera jednoho z nejznámějších autorů divadelních komedií M. Camolettiho.

V sobotu 26. června od 15:00 hodin se hraje klasická pohádka Boženy Němcové Princezna Lada.

V pátek 23. července od 20:00 hodin se koná představení Dívčí válka (F. R. Čech). Skutečně „objektivní" pohled na úsvit našich dějin podle historika F. R. Čecha. Přemysl, Vlasta a ostatní opět na válečné scéně.

Předposlední divadlo se odehraje v pátek 20. srpna od 19:30 hodin - Sedm žen na krku je bláznivá komedie ze života malíře aktů. Claude Magnier se směje upřímně a směje se i ničemu. A to se nám líbí. 

Konání akcí se řídí aktuálními opatřeními vlády ČR. Každý návštěvník (pokud není určeno jinak) musí splnit PODMÍNKY PRO ÚČAST NA AKCI. To znamená ONT (očkování, prodělaná nemoc, testování a ochrana dýchacích cest. Opatření v celém znění ZDE.

Divadelní slavností zakončí v neděli 19. září od 15:00 hodin Čarodějnická nevěsta. Pohádka na motivy čarodějnických pohádek. Pojďte se podívat do obydlí tří čarodějnic a na zámek prince Prokopa, kterého si chce vzít za muže čarodějnice Simsala. Veselá pohádka plná písniček o tom, že lež má krátké nohy a že dobré srdce můžeš najít i u čarodějnic.

Soutěž o vstupenky na představení

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou čtenáři vyhrát na každé představení dvě vstupenky. Stačí jen do čtvrtka 27. května do 16 hodin správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Soutěž byla ukončena. Výherci byli informování emailem. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Ohodnoť článek

Štítky soutěž, jihočeské muzeum, Trocnovské divadelní slavnosti, slavnost, představení, Jan Žižka z Trocnova, vstupenka, Drbna.cz, pohádka, České Budějovice, Trocnov, divadelní představení, komedie, čarodějnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Památník Jana Žižky láká děti i dospělé na Trocnovské divadelní slavnosti  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.