Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Máte v obličeji nebo na rukou pigmentové skvrny? A chtěli byste je nemít?

PR článek

Hyperpigmentace může velmi negativně ovlivňovat psychiku, neboť tmavé se skvrny obvykle objevují na obličeji, rukou a ostatních na první pohled viditelných částech těla, které byly vystaveny slunci, a může být obtížné je skrýt.

Proč vzniká? Při nadměrné tvorbě kožního barviva melaninu. Stařecké skvrny vznikají následkem expozice pokožky slunečnímu záření. Objevují se proto hlavně na těch částech těla, které jsou často vystavovány slunci, jako je obličej a ruce. Většinou jde o malé, tmavě zabarvené skvrnky na kůži. Melasma nebo chloasma také často nazývá jako „těhotenská maska“, protože se objevuje u 90 % těhotných žen, je důsledkem hormonálních vlivů v těhotenství nebo během užívání antikoncepce, a projevuje se ve formě tmavých a nepravidelných skvrn, někdy rozsáhlých, na obličeji nebo na pažích.

Chcete se jich zbavit? Začněme od konce. Pigmentové skvrny už máme. V tom případě je potřeba vyhledat estetického dermatologa a nechat si poradit. Jinak vynaložíte zbytečně mnoho financí na různé „zaručeně bělící“ prostředky a výsledkem budete zklamaná. Lékař rozliší pigmentové skvrny podle příčiny vzniku a navrhne vhodné řešení právě pro vás.

Dobrá zpráva. Jednou z účinných možností, jak výrazně zesvětlit pigmentové skvrny, je chemický peeling prováděný ve zdravotnickém zařízení. Vysoká koncentrace kyseliny glykolové (nebo jiné ovocné kyseliny) odstraní povrchové vrstvy odumřelých buněk, umožní průnik účinných látek do větší hloubky a navíc podpoří regeneraci kůže. Po pěti ošetřeních s týdenním odstupem jsou vaše pigmentové skvrny výrazně světlejší a účinek dobíhá ještě několik týdnů. Obsahuje látky redukující množství melaninu i látky inhibující jeho tvorbu. Kúru absolvujte ideálně 2x ročně, nikterak vás neomezí v běžném životě. Naopak má řadu dalších pozitivních účinků! 

Další účinnou zbraní je laser. Ideální je kombinace laseru, chemického peelingu a vhodné domácí péče. Tu samozřejmě opět doporučí odborník po provedené počítačové diagnostice pleti dle povahy pigmentových skvrn.

Špatná zpráva. Jakmile jednou začnete mít problém s nadměrnou pigmentací, bude to váš každoroční boj. Dokonalé prevence neexistuje (úplně UV paprsky eliminovat neumíme) a melanocytům pak stačí už jen málo…

A skončeme na začátku. Prevence. Vyhýbejte se slunci, obličej vůbec neopalujte, jezte hodně přirozených antioxidantů, neužívejte hormonální antikoncepci a pak možná budete bez pigmentových skvrn…

Ještě jiná možnost? Naučme se se svými pigmentovými skvrnami žít. Ale pozor. Jsou i nebezpečné pigmentové projevy kůže, které by nás mohly o život připravit. Takže v každém případě návštěva u lékaře by byla nejrozumnějším řešením. A kde najdete v Budějovicích vše pod jednou střechou - od vyšetření pigmentových skvrn lékařem, přes chemický peeling a laserový zákrok? V Institutu lékařské kosmetiky na Poliklinice Jih.

Štítky kůže, peeling

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máte v obličeji nebo na rukou pigmentové skvrny? A chtěli byste je nemít?  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.