Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jak naučit vařit i kancelářskou krysu? Gourmet Factory zná odpověď

Minulý týden proběhl v prostorách společnosti Beneš nábytek unikátní kurz vaření od Gourmet Factory. Tématem pro středeční večer tentokrát byla americká kuchyně a účastníci kurzu si tak mohli na vlastní kůži vyzkoušet vaření dýňové polévky, hamburgerů, domácích hranolek či grilovaných žebírek a křidélek.

Kurz pod vedením Petra Šímy je vytvořen tak, aby naplnil očekávání jak kuchařů začátečníků, tak i pokročilých. Účastníci tedy dostali odpovědi jak na otázky typu „Jak se neříznout nožem a neamputovat si prst?“ nebo „Proč domácí housky balit do vlhké utěrky?“ K nabývání znalostí a ostychu v pokládání začátečnických otázek napomohla i velmi familiární atmosféra, přátelské prostředí a sklenka dobrého vína. Z práce individuálních dvojic se tak brzy stává skupinové vaření.

„Bál jsem se, že se na kurzu ztrapním, protože amatéra, jako jsem já, najdete jen těžko. Nakonec jsem se však naučil spoustu základů, ale i pokročilých technik, jak připravit velice chutná a relativně jednoduchá jídla,“ vzpomíná redaktor Matěj Matoušek. „Naši dýňovou polévku obdivovali i další účastníci kurzu včetně šéfa kurzu Petra Šímy,“ dodává se smíchem. Uvařit delikatesní dýňovou polévku se ale podařilo především proto, že vaří dvojice, které se vzájemně doplňují. „Zatímco Matěj řešil správné držení nože a dodržování základních bezpečnostních pravidel, mě zajímalo, zda se polévku hodí zahustit spíše bramborami, nebo červenou čočkou,“ doplňuje redaktor Filip Matoušek.

Při kurzech spolu vaří dvojice a je jedno, zda jde o partnerské či manželské páry, nebo o dvojice stejného pohlaví, které si při vaření užijí spoustu zábavy. K té pomáhá i Jan Krob, jenž Gourmet Factory vede a při všech kurzech se stará o spokojenost účastníků. Nespornou výhodou večerního kurzu je také to, že co si kuchaři navaří, to si rovněž sami sní. Nutno podotknout, že ačkoliv se celé menu skládalo ze čtyř chodů, nezanechali po sobě kuchaři vůbec nic. „Asi jsme si to prostě uvařili hodně dobře,” uzavírá Filip Matoušek.

A proč se vlastně kurzu tohoto typu zúčastnit? Například proto, že Petr Šíma, jeden z několika vedoucích kurzů od Gourmet Factory, vařil u Jamieho Olivera. Podle něj je v Česku spousta nadaných kuchařů. „Jsme na tom hodně dobře, třeba Martin Svatek je podle mého názoru nejlepší kuchař v Čechách a je z Tábora. Naši kuchaři mají své jméno, akorát jen když jedou na světovou soutěž, tak si to víceméně platí sami, ale když tam jede tým z Ameriky, tak ten na to má těžkou finanční podporu. V tomhle konkurovat světu nemůžeme, ale rukama ještě jo,“ přidává závěrem svůj pohled na věc.

Recept na dýňovou polévku

Štítky dýňová polévka, kuchař, hamburger, hranolky, Petr Šíma, houska, vaření, polévka, čočka jedlá, brambor, nábytek, James Oliver

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak naučit vařit i kancelářskou krysu? Gourmet Factory zná odpověď  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.