Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

„Kávu jsem měl zakázanou od lékaře, než jsem objevil čerstvě praženou.“

PR článek

Pití kávy mu přinášelo zdravotní komplikace. Nyní již šestým rokem přináší svým zákazníkům čerstvě praženou kvalitní kávu, na které si sám pochutnává. V prostoru City center si otevřel obchod a kavárnu Coffee Berry, když zvítězil v projektu ČSOB.

Řeč je o podnikateli Tomáši Růžičkovi, který s nápadem pražit kávu přišel roku 2009. V té době mu ale káva nepřinášela žádnou radost. „Stačil jeden šálek a následovalo pálení žáhy, bolesti břicha a různé další zdravotní problémy, proto mi pití kávy lékař úplně zakázal,“ vzpomíná Tomáš Růžička.

Jeho kamarád mu ale koncem léta 2009 dal ochutnat espresso z čerstvě pražené kávy a nastal velký obrat. „Cítil jsem tu vyváženost chuti, žádnou hořkost, na kterou jsme my, tady v Čechách, tak nesmyslně přivyklí. Poprvé v životě jsem zažil pozitivní účinek kofeinu na můj organismus,“ dodává Růžička. Nedlouho poté se rozhodl přinášet podobné zážitky a požitky z kávy i dalším lidem. A tak s bratrem založil firmu Coffee Berry s.r.o.

V Českých Budějovicích se nachází nejen pražírna, ale také kamenná prodejna Coffee Berry, a to v prostoru City Center (budova E.ON, F. A. Gerstnera 2151/6). Obchod s kavárnou byl otevřen v létě letošního roku za finanční podpory ČSOB banky, která vypsala soutěž Hledá se obchod a kterou Tomáš Růžička na základě motivačního dopisu vyhrál. „Trvalo to ale nějakou chvíli, než jsme se propracovali k opravdové kvalitě. Nevěřili byste, co jsou vám dodavatelé ze západu schopní poslat,“ s povzdechem dodává Tomáš Růžička a ukazuje schovanou „perličku“ v podobě velkého pytle s přepálenými černými kávovými zrny.

V obchodě si můžete čerstvě praženou zrnkovou a namletou kávu nejen zakoupit, ale také si ji můžete vychutnat a nechat připravit alternativními způsoby přípravy, ať už se jedná o French press, Aeropress či Drip Pot. V nabídce naleznete kávu jednodruhovou, arabiku i robustu. Za zmínku také stojí specialita, kterou můžete v obchodě zakoupit, a to kvalitní likéry vyrobené z vlastní kávy.

Coffee Berry přináší potěšení nejen všem milovníkům kvalitní kávy, ale také se snaží finančně podporovat Centrum Bazalka. Přispět Centru Bazalka můžete i vy nákupem pražené kávy v obchodech Terno. 

Více informací naleznete na nových webových stránkách www.coffee-berry.cz

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky káva, obchod, Tomáš Růžička, Československá obchodní banka, Česko, E.ON, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

„Kávu jsem měl zakázanou od lékaře, než jsem objevil čerstvě praženou.“  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.