Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karel Roden o Budějcích: Jsem tady pořád doma

Český herec a milovník jazzu Karel Roden se o víkendu přijel již tradičně podívat do Budějc na Jihočeský jazzový festival. V závěru akce se ukázal na pódiu a diváky pozval k sobě do Skrýšova na devátý jazzový večer, který se uskuteční 10. září. Pak se vytratil do víru nočního města. Nám se Karla Rodena podařilo o sobotní noci odchytit na afterparty v River jazz and blues clubu a prohodili jsme s ním pár slov.

Jak se vám letošní ročník Jihočeského jazzového festivalu líbil?

Jezdím na jazzový festival každý rok. Letos jsem bohužel měl moc práce, takže jsem byl jenom v sobotu a bylo to krásný. Třeba Sisu Feher znám, hrála u mě ve Skrýšově dvakrát. Jazz miluju.

Slyšela jsem, že jamujete. Je to pravda?

Ne, já to mám jenom rád, ale neumím to. Jen jsem si pořídil vajíčko a chrastím s ním, když mě na jeviště pustí.

Navštěvujete ještě nějaké jiné jazzové akce?

Mívám toho hrozně moc, takže to zvládnu tak dvakrát za rok. Jednou dělám jazz u sebe ve Skrýšově, většinou z kraje léta a potom k podzimu. A pak jezdím sem, protože odtud pocházím a mám to tu rád. Když mám čas, tak se někam jedu podívat, ale ne že bych objížděl úplně všechno.

V Budějcích jste se narodil. Vracíte se sem často?

Já jsem tady pořád doma, myslím si, že to člověka asi nikdy neopustí. Moc často sem už nejezdím, kromě kamarádů tady už z rodiny nikoho nemám. Vždycky když je nějaká příležitost, tak se tu objevím. Hraju teď v Českém Krumlově, odkud dělám výlety a moc si to užívám.

Kde vás teď jihočeští diváci mohou vídat?

Teď jsme hráli v Třeboni Otevřené manželství, někdy hrajeme i v Budějcích, ale málo. Druhou sezonu už jsem na otáčivém hledišti a hraji v Psu baskervillském.

Natáčíte teď nějaký film?

Zrovna jsem skončil. Točil jsem film, který se jmenuje Křižáček, dělalo se to celé v Itálii, jedná se o česko-italský film. Je to spíše duchovní, moc se tam nemluví, ale je to moc hezký. Pak jsem točil film Jan Masaryk, což je trochu jiný, ale taky pěkný. Oba filmy budou v kinech přiští rok. Teď jsem tři měsíce točil třetí sérii Terapie pro HBO.

Hrajete raději v divadle nebo ve filmu? Co vás baví víc?

Já mám nejraději film, protože to je pro mě takový zázračný. Film mne fascinuje. Divadlo je jiný, to se odehrává v ten moment, ale mám ho taky hrozně rád. Jen kdyby mi někdo řekl, že budu hrát krásnou roli na divadle nebo krásnou roli ve filmu, tak budu určitě dělat raději ten film.

Je nějaká role, kterou byste si ještě rád zahrál, ale neměl jste zatím možnost?

Nemám tyhle sny. Pro mě je důležité, aby to byla buď hezká hra nebo krásný scénář a ta postava, aby byla zajímavá.

Na co se teď těšíte?

Na odpočinek. Já si teď potřebuju odpočinout, rok jsem pracoval každý den a bylo toho vážně moc.

Štítky Karel Roden, České Budějovice, film, festival, jazz, divadlo, Rivera, Jan Masaryk, HBO, Itálie, Pes baskervillský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Roden o Budějcích: Jsem tady pořád doma  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.