V pondělí začal v restauraci Masné krámy již devátý ročník tradiční podzimní gastronomické přehlídky Zvěřinové hody. Šéfkuchař Masných krámů připravil pro hosty nabídku osmi specialit z pěti druhů jihočeské zvěřiny. Maso dodávají Lesy a rybníky města Českých Budějovic. Všechny kusy zvěřiny byly legálně ulovené a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou. Akce potrvá do neděle 23. října.
„Našim hostům letos doporučuji ochutnat pečenou kačenu nebo fořtovu jehlu. V nabídce samozřejmě nebudou chybět ani nejúspěšnější jídla z minulých ročníků – vývar z bažanta, zvěřinová paštika a výpečky z divočáka. Díky našemu osvědčenému dodavateli mohu garantovat, že veškeré maso bude správně odleželé a vyzrálé,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.
Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Roční spotřeba v České republice je však pouze jeden kilogram na osobu. Jako ideální nápoj doporučuje šéfkuchař sezonní pivní speciál Budweiser Budvar B:CHERRY: „Tmavý ležák s višní má sladko-kyselo-hořkou chuť, která se velmi dobře hodí právě ke zvěřině.“
Masné krámy se již nyní připravují na listopadové Svatomartinské posvícení a Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko/Bavorsko.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.