Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Masné krámy mají až do neděle Zvěřinové hody

V pondělí začal v restauraci Masné krámy již devátý ročník tradiční podzimní gastronomické přehlídky Zvěřinové hody. Šéfkuchař Masných krámů připravil pro hosty nabídku osmi specialit z pěti druhů jihočeské zvěřiny. Maso dodávají Lesy a rybníky města Českých Budějovic. Všechny kusy zvěřiny byly legálně ulovené a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou. Akce potrvá do neděle 23. října.

„Našim hostům letos doporučuji ochutnat pečenou kačenu nebo fořtovu jehlu. V nabídce samozřejmě nebudou chybět ani nejúspěšnější jídla z minulých ročníků – vývar z bažanta, zvěřinová paštika a výpečky z divočáka. Díky našemu osvědčenému dodavateli mohu garantovat, že veškeré maso bude správně odleželé a vyzrálé,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy.

Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Roční spotřeba v České republice je však pouze jeden kilogram na osobu. Jako ideální nápoj doporučuje šéfkuchař sezonní pivní speciál Budweiser Budvar B:CHERRY: „Tmavý ležák s višní má sladko-kyselo-hořkou chuť, která se velmi dobře hodí právě ke zvěřině.“

Masné krámy se již nyní připravují na listopadové Svatomartinské posvícení a Nahlédnutí do kuchyně našich sousedů – Rakousko/Bavorsko.

Tisková zpráva | Foto Jan Luxík

Štítky zvěřina, České Budějovice, Česko, Budějovický Budvar, restaurace, Rakousko, Bavorsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masné krámy mají až do neděle Zvěřinové hody  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.