Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Cvičení budoucnosti v BodyBody skvěle tvaruje tělo!

PR článek

Naší redakcí jsem byl vyslán do BodyBody, abych si vyzkoušel novou, mně zcela neznámou technologii EMS. A z výsledku jsem byl skutečně nadšený! Za třicet dvacetiminutových tréninků jsem zhubl o více jak deset kilo a tuk vyměnil za svaly. S kamarádem jsme se pak pousmáli, když jsem si spočítal čas, který jsem strávil ve studiu, a vyšlo mi pouhých deset hodin čistého cvičení. Tedy jedna hodina, jedno kilo dole.

I o čas v dnešní uspěchané době jde. Trenéři říkají, že dvacet minut na stroji v BodyBody vydá za tři hodiny v posilovně, přičemž tady se procvičují všechny svaly na těle. V čem tedy spočívá ten trik?

Vše je v hlavě. Žádná zázračná technologie vám nepomůže, pokud nechce člověk sám. Já jsem byl vždy sportovně založený, ale také mám rád jídlo. Nejprve jsem přestal jíst po šesté večer a ještě více přidal ve sportu, kromě posilování se snažím jezdit na kole, co nejčastěji plavat a k tomu hraji velký i sálový fotbal. BodyBody jsem přibral až jako poslední a pěkně si sedlo k ostatním sportům, protože dokázalo vyvážit kondiční zátěž a tvarovat tělo.

Vše funguje až překvapivě jednoduše. Přijdete, dostanete cvičební úbor, dále je vám přidělen osobní trenér, který vás obleče do vesty, a pak už se jde na věc. V celé místnosti jsou jen dva stroje, takže cvičíte maximálně ve dvojici, což je výhoda pro dámy, které mají někdy problém v posilovně s lascívními pohledy mužů, z nichž stříká testosteron při každém zdvihu činky. To tady nehrozí. Ani výsměvné grimasy „namakanců“, pokud si naložíte málo. Jste tu zkrátka maximálně dva a trenér vás zaměstná takovým způsobem, že nemáte na nic jiného čas.

Jak tedy metoda EMS funguje? Poté, co jste ve vestě a máte přes svaly pásky, odborník vše propojí a scart kabelem vás připojí ke stroji, který stimuluje chování mozku při cvičení a vysílá elektrické impulsy do svalů, čímž několikrát znásobuje účinnost cviku. Jednoduše, to, co v posilovně uděláte stokrát, tady stačí udělat desetkrát a účinnost je stejná. Na přístroji se dají nastavit kombinace několika programů, ale v zásadě můžete trénovat výdrž, což spočívá v tom, že se rozběhnete na místě a přístroj se postará o zátěž, anebo si můžete dát čistě jen posilování, kdy s pomocí pětikilových činek děláte různé cviky podle toho, jak určí trenér.

Běhání na místě s přídavky různých cviků mě nezaujalo, ale musím říct, že to má něco do sebe. Byla to moje první zkušenost a po ní jsem prohlásil, že se cítím, jako kdybych naplno odběhal dva fotbalové zápasy. Bolel mě i ten sval, o kterém jsem nevěděl, že mám. Cítil jsem, že jsem odvedl dobrou práci, i když jsem tam nechal duši.

Posilování samotné mě pak skutečně oslovilo. Soubor cviků, které člověk udělá za dvacet minut, je pestřejší, a čas na monitoru rychleji utíká a za chvíli jdete s dobrým pocitem do sprchy. Je to dřina, ale ta se oplácí tím, že efekt je vidět téměř ihned. Já jsem první výsledky zaznamenal hned po pátém tréninku.

Ještě k té elektrice. Přirozeně jsem měl obavu, že do mě budou pouštět elektrický proud, což bych nesnesl. Jak již bylo napsáno, technologie EMS nahrazuje (znásobuje) stejné impulsy, které vydá mozek při každém zatnutí svalu, takže nic nepřirozeného. Navíc je tato metoda převzata z lékařství, kde se používá při rehabilitaci ochablých svalů, kdy pacienti nemohou z nějakého důvodu přirozeně posilovat.

Další věcí, kterou se studio BodyBody odlišuje od ostatních, je servis. Ten je na budějovické poměry nadstandardní. Nemusíte nosit žádnou tašku, vše je na místě. Oblečení, ručník, šampón, deodoranty a dokonce i tělové krémy. K pití je pak nabídnuta celá řada iontových nápojů a po tréninku dostanete nápoj proteinový. Vše v ceně.

Když jsme u těch peněz, tak při pohledu na ceník se může zdát, že studio je z těch dražších. Nicméně když si to přepočítáte na hodiny v klasické posilovně s osobním trenérem, ušetřený čas, soukromí a servis, co vám BodyBody nabízí, tak jsme na tom úplně stejně jako jinde. Jediné, co je nebezpečné na tomto způsobu cvičení, je jeho návykovost. Člověku se zalíbí, když vidí rychlé výsledky a chce o to více a častěji. 

Více na webových stránkách BodyBody

Autoři

Štítky Ems AG, technologie, trénink, posilovna, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cvičení budoucnosti v BodyBody skvěle tvaruje tělo!  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.