Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

SOUTĚŽ: Chutě celého světa míří znovu na výstaviště. Příští týden se koná Gastrofest

Na chutě velkého množství světových kuchyní už se zase pomalu mohou těšit Budějčáci, kteří rádi ochutnávají něco nového. Výstaviště bude od 10. do 12. listopadu hostit tradiční a mezi návštěvníky velmi oblíbený Gastrofest. Ten v letošním roce slaví své dvacetileté výročí.

Každý rok přichází jeho zakladatel a organizátor Vladimír Tůma s něčím jiným. Nestane se tak, že u vystavovatelů neochutnáte něco nového. „Gastrofest je pestrý sám o sobě, takže se musíme v nápadech trochu krotit, abychom se každý rok nevystříleli. Letos těch novinek bude ale více,“ nastiňuje Tůma a láká návštěvníky na výstaviště.

Kromě tradičních ochutnávek ze zemí jako je Německo, Francie, Nizozemsko, Itálie, Španělsko, Japonsko nebo třeba Mexiko, si budete moci zakoupit jídlo například kubánské, sicilské, ukrajinské nebo laoské kuchyně. K tomu nebude chybět ani nabídka exotických věcí, jakým je třeba maso z krokodýla. Tematicky se vrátíte i v čase, to když v rámci výročí Karla IV. ochutnáte, co se ve 14. století jedlo. 

Gastrofest není ale jenom o ochutnávkách jídel. V rámci programu naleznete na akci nejrůznější možná vystoupení, soutěže a také pokus o rekord. Můžete se tak těšit na tequilla party s mexickou kapelou, měření sil ve food carvingu (vyřezávání ornamentů do dýní,pozn. autora) nebo cukrářskou soutěž na téma narozeniny. Výchovný ústav z Hostouně se pokusí zapsat do historie vytvořením svého loga z housek, které by mělo mít 3,8 metru!

I letošní jubilejní ročník tak bude svým obsahem opravdu našlapaný a dá se očekávat velký zájem lidí nejenom z Budějc, ale z celých jižních Čech. Naposledy brány výstaviště protnulo téměř osmnáct tisíc návštěvníků. Nyní pořadatelé očekávají ještě více zájemců o Gastrofest a dá se předpokládat, že by se návštěvnost mohla dotknout magické hranice 20 tisíc. A tak je příjemnou výhodou sice delší, ale zato jednosměrná prohlídková trasa.  

Na závěr druhého listopadového týdne se tak České Budějovice přesunou do všech koutů světa. Díky Gastrofestu, který se na výstavišti uskuteční od 10. do 12. listopadu, tedy alespoň přes chuťové pohárky. Vstupenky stojí 150 korun, děti do 6 let mohou jít zdarma, stejně jako držitelé průkazů ZTP a ZTP/P. Studenti zaplatí 100 korun, děti do 15 let o polovinu méně. Poté už je na každém, jakou ochutnávku a z které kuchyně si zakoupí. 

Díky soutěži Budějcké Drbny může pět z vás získat po dvou vstupenkách. Stačí jen správně odpovědět a mít štěstí ve slosování. Soutěž bude probíhat do úterý 8. 11. do 14:00.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Soutěž ukončena!

Výherci: Eliška Fialová, Martina Konečná, Aneta Špetová, Michaela Jánová, Nicola Změlíková

 

Foto Matěj Večeřa

Štítky soutěž, kongresové centrum, Karel IV. Lucemburský, Německo, Francie, Itálie, Japonsko, Nizozemsko, Španělsko, Mexiko, Martina Konečná, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Chutě celého světa míří znovu na výstaviště. Příští týden se koná Gastrofest  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.