Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Celý zápas nám chyběl pohyb, ví střelec Tomáš Nouza

Byl hlavním strůjcem vítězství českobudějovického Motoru, který v posledním utkání porazil na domácím ledě Frýdek-Místek 3:1. A Tomáš Nouza se pod výsledek podepsal dvěma brankami. Jednu z nich dokonce zaznamenal ve chvíli, kdy měly České Budějovice na ledě o tři hráče méně. „Nepamatuji si, že bych dal někdy v takovém oslabení branku,“ prozradil.

Zápas z vaší strany vypadal vlažněji než obvykle. Čím to bylo?
Nevstoupili jsme do zápasu ideálně. Takhle jsme si to opravdu nepředstavovali. Myslím, že nám všem chyběl pohyb. V podstatě celý zápas jsme se do toho nedokázali dostat.

Zápas rozhodly zase přesilovky. Zaměřujete se na ně víc?
Přesilovky teď hodně trénujeme. Na začátku sezony jsme je měli skvělé, ale teď nám procento úspěšnosti trošku upadá. Hodně se jim věnujeme. Dnes jsme z nich také dali dvě branky a strašně nám to pomohlo.

Co říkal trenér k vašemu výkonu?
Mluvil právě o těch přesilovkách. Bylo to tak jediné, s čím mohl být relativně spokojen. Víme, že přesilovky v dnešním hokeji rozhodují. Ale pořád nám nevycházejí tak, jak bychom chtěli.

Co se stalo v závěru zápasu? Místo klidného dohrání jste dostali dva tresty a drama bylo na světě.
Těžko říct, co se tam přesně stalo. Já jsem ani jeden z těch faulů neviděl, takže je hodnotit nebudu. Nevím, jestli byli kluci vyloučeni oprávněně, nebo ne. Pak přišlo oslabení tři na šest. To není moc obvyklé. My jsme to naštěstí udrželi a poctivě oddřeli.

Neříkal jste si přesto, že teď Frýdek-Místek vyrovná a vy zbytečně přijdete o body?
No bylo to zlé. Přece jenom má soupeř na hřišti o tři hráče víc. Už si ani nepamatuji, když jsem hrál naposledy šest na tři.

Dokázal jste dokonce v tomto oslabení skórovat. Chtěl jste to udělat přesně tak, jak jste to udělal?
To vyplynulo ze situace, kdy jejich obránce střílel, Kvaky (Petr Kváča, pozn. autora) výborně vyjel a vyrazil to ke mně. Já se toho nechtěl hned zbavit. Věděl jsem, že mám trošku času. Potáhl jsem to trošku na stranu a vystřelil jsem na prázdnou bránu. V podstatě jsem to měl celou dobu pod kontrolou. Viděl jsem, jak protihráči stojí, takže jsem vlastně udělal to, co jsem chtěl.  Navíc jsem samozřejmě věděl, že je oslabení, že nemůže být icing.

Vzpomínáte si, zda jste někdy dal gól při dvojnásobném oslabení? Nebo dokonce ve hře tři na šest?
To si vůbec nepamatuju. V oslabení už jsem samozřejmě pár gólů dal. Letos dokonce dva. Ale takové oslabení, jako jsme hráli teď, tak to je rarita. To nejspíš nikdy.

Štítky Tomáš Nouza, Madeta Motor České Budějovice, HC Frýdek-Místek, Petr Kváča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celý zápas nám chyběl pohyb, ví střelec Tomáš Nouza  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.