Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prezident Motoru Roman Turek: O postupu do extraligy rozhodnou detaily

K definitivnímu potvrzení prvního místa po základní části WSM ligy stačilo hokejistům Motoru získat v předposledním utkání jeden bod. Rychlý nástup a brzké vedení 3:0 však nevydrželo a prezident klubu Roman Turek se musel ve VIP lóži jistě strachovat. Nakonec ale budějčtí hokejisté bod vyválčili a v klidu mohou cestovat k poslednímu duelu do Kladna.

První místo po základní části WSM ligy... Spokojenost?
Samozřejmě, vzhledem k tomu, že poslední domácí zápasy jsme ztratili nějaké body a byli jsme nervózní. Mužstvo bylo takřka od začátku do konce na prvním místě, takže ztratit v závěru vedení v tabulce by bylo hodně mizerné. Měli jsme i nějaké pohovory s hráči v kabině, jsem rád, že to docela zabralo, bylo to před těmi venkovními zápasy, kde kluci získali šest bodů. Že zůstaneme na prvním místě, je výborné pro mužstvo, které se bude připravovat na play-off. Přesto zápas s Havířovem nebyl optimální, viděli jsme, že první třetina byla parádní, ale ve druhé třetině už to nebylo ono. Třetí třetinu jsme uhráli a doufám, že na tom postavíme přípravu na play-off.

Utkání s Havířovem až nápadně kopírovalo průběh základní části. Skvělý start, ale následně přišel herní úpadek. Čím si to vysvětlujete?
Nevím. Tým nastoupí do zápasu připravený, hráči jdou do branky, šance si vytvoří. A i když góly nepadnou, tak je vidět potřebný tlak. První třetina byla fantastická, ale pak najednou, jako kdyby nastoupilo jiné mužstvo. Nevím, nedokážu si to vysvětlit, v průběhu utkání nejsem v kabině. Ale doufejme, že takových chyb se v play-off vyvarujeme, protože ty nás mohou strašně moc mrzet.

Obligátní otázka: Dva týdny volna, po kterém vás bude čekat soupeř z předkola. Nemůže to uškodit?
Já si jako hráč pamatuji, že když byla přestávka moc dlouhá, není to výhoda. Někdo si myslí, že si mužstvo odpočine, má možnost potrénovat, ale ta přestávka je z mého pohledu opravdu dlouhá. Kdyby byla šest sedm dní, bylo by to fajn, ale tohle je hodně. Tým se připravuje jenom v trénincích a najednou přijde důležitý první zápas play-off. Doufám, že se kluci nachystají hlavně v hlavách, protože ví, o co jde.

Se současným hráčským kádrem jste spokojeni?
Jsme spokojeni, až na zraněné hráče, které dlouhodobě máme. To nás samozřejmě mrzí. Ale s tím už nic neuděláme, nové hráče také nepřivedeme. Mužstvo, které mají trenéři k dispozici, musí poskládat správně tak, aby fungovalo v důležitých zápasech.

Nicméně kádr je širší než loni, takže by se nemusel opakovat scénář z loňského play-off...
Já si ale vybavuji, že nepříjemná zranění začala přicházet až ve čtvrtfinále proti Přerovu. V té sérii jsme ztráceli hráče a proti Slavii jsme už neměli s kým hrát. Věřím, že jsme si smůlu vybrali v základní části a pro play-off budeme mít nejsilnější sestavu, kterou můžeme mít.

Jak to vlastně se zraněnými hráči vypadá? Chystá se něčí návrat do kádru?
Určitě Roka Pajiče, který již naplno trénuje a musí jen získat kondici. To je zatím z útočníků všechno, protože Chovan, Květoň nebo Walker jsou zranění na delší dobu. V obraně jsme kompletní.

Když jste zmínil Přerov... To asi není tým, který byste tady rádi znovu viděli.
Pokud to budeme porovnávat podle loňské sezony, tak asi ne. Ale porazili jsme je, i když nás to stálo spoustu sil. V play-off si nemůžeme vybírat celek, proti němuž by to bylo jednoduché.

Ideální scénář? Baráž, postup...
Bylo by to krásné. Byl bych velmi rád, kdyby už se to konečně povedlo. Všichni však víme, že cesta je po sportovní stránce strašně těžká. Detaily rozhodují, kdo postoupí do extraligy.

Petr Kváča dostával v závěru hodně příležitostí. Znamená to, že začne v play-off jako jednička?
Určitě si sedneme s trenéry po základní části a budeme situaci řešit. Jako kouč brankářů to s nimi probírám a jasně se dohodneme, s jakou gólmanskou dvojicí půjdeme do play-off.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Roman Turek, playoff, Rytíři Kladno, HC AZ Havířov 2010, HC Zubr Přerov, HC Slavia Praha, Petr Kváča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Motoru Roman Turek: O postupu do extraligy rozhodnou detaily  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.