Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Snažím se oddělovat reálnej život od toho virtuálního, říká zpěvák Ben Cristovao

Někteří ho milují, někteří mu nemohou přijít na jméno. Tvorba tohoto sympaťáka ale rozhodně nenechává lidi chladnými. Všechny jeho songy se na sociálních sítích chlubí miliony shlédnutí i přesto, že je každá písnička jiná. Ben Cristovao je nejen zpěvák, ale i sportovec a ambasador projektu Seznam se bezpečně. Před svým koncertem v Budějcích pro čtenáře Budějcké Drbny ztratil pár minut a odpověděl na moje otázky.

Jakou věc/ událost považujete ve své dosavadní kariéře za nejzásadnější? Co považujete za největší úspěch?
Rozhodně si myslím, že velký podíl mají na mém úspěchu producenti z The Glowsticks. Díky jejich přístupu k hudbě mám kvalitní songy, bez nich by to prostě nešlo. Mám úctu k tuzemským producentům, ale myslím, že je fajn, že The Glowsticks tvoří v Kanadě a díky tomu jsou oproštění od tuzemských trendů. Důležitou součástí je taky tým managementu Championship Music, se kterým spolupracuji.

Jaký je to pocit, patřit mezi nejvlivnější Čechy na sociálních sítích? Na instagramu máte přes 417 tisíc sledujících, to je jen o “trochu” míň, než má například Leoš Mareš…
Beru to jako závazek vůči lidem, kteří mě sledují a zajímají se o to, co dělám. Snažím se postovat věci, kterým můžu ostatní motivovat, pozitivním způsobem ovlivňovat. Ať už jde o motivaci ke sportu, k větší seberealizaci v tom, co je třeba baví.

Máte za sebou první koncert ze svého podzimního turné. Vyšlo všechno přesně tak, jak jste si přál? Jaké máte z koncertu dojmy?
Bezprostředně po tom, co jsem sešel z pódia, mi už hlavou běžely nápady, jak celou show zlepšit, jaké maličkosti dotáhnout a podobně. Celkově jsem ale s úvodní show turné v pražských Žlutých lázních opravdu spokojený, stálo nás to hodně práce a na výsledku to bylo doufám znát. 

Jak se těšíte do Českých Budějovic? Bude to vaše premiéra tady, v hlavní metropoli jižních Čech? 
Snad nikoho neurazím, ale bohužel vzhledem k tomu, kolik koncertů každý rok odehraji, si nepamatuji, kdy jsem naposledy byl v Budějovicích. Pár let to určitě bude. Na sobotu je k dispozici už jen několik lístků, hrajeme v sále pro 1200 lidí, takže z toho mám fakt velkou radost. Budeme se s mým týmem snažit, aby byl koncert co nejzajímavější a doufám, že se lidi budou těšit. Půjde o první koncert po mojí měsíční dovolený, takže energie budu mít na rozdávání - dorazte!

Vaše tvorba se neustále proměňuje, skoro každá věc, kterou vydáte, je něčím jiná. Kam chcete časem směřovat? Jaký máte pracovní cíl? Něco, čeho chcete v hudbě dosáhnout.
Přiznám se, že si v tomhle směru žádné cíle nekladu. Důležité pro mě je, abych nebyl zaškatulkovatelný, chci dělat rozmanitou hudbu - jednou víc do r'n 'b, jednou hip hop, jednou macho chlapskou věc, jindy song pro holky. 

Vím, že se kromě hudby věnujete spoustě dalším věcem. Například projektu Seznam se bezpečně. Co vás táhlo k tomu, zapojit se zrovna do tohoto projektu?
V dnešní době internetu a sociálních sítích je myslím opravdu důležité vědět, jak se na nich chovat, co sdílet, co si nechávat pro sebe. Mladí jsou hodně otevření a někdy jen tak něco postnou a moc nepřemýšlí nad tím, že jakmile jednou nahrajou svoji fotku na net, v ten moment nad ní ztrácejí veškerou kontrolu a nemají žádnou šanci vzít tenhle krok zpátky. Za ty roky, co jsem ambasadorem Seznam se bezpečně, jsem slyšel opravdu hodně příběhů a z některých mi bylo fakt smutno. O to důležitější pro mě je, dětem na školách vysvětlovat na co si dávat bacha a hlavně, pokud se už stane, že je někdo třeba dokonce vydírá, musí si umět říct o pomoc.

Je s tím nějak spojená vaše píseň Program? Ta se vlastně celá zabývá problematikou sociálních sítí…
Určitě! Program vlastně navazuje na spolupráci se Seznam se bezpečně a její jednoduchý krédo je: „schovej telefon a užívej si reálnej život kolem sebe." Já sám trávím na sociálních sítích hodně času, přesto se ale snažím oddělovat reálnej život od toho virtuálního a trávit čas s rodinou i kamarády.

Dokážete vybrat jednu vaši píseň, která je pro vás něčím vyjímečná? Je mi jasné, že všechny songy jsou pro vás speciální, ale najdete jednu, která předčí všechny ostatní?
Za poslední dobu asi song Poslední. Dost mě překvapila reakce fanoušků na ten song, trochu jsem měl obavy jak ho lidi pochopí, ale naprosto zbytečně. V závěru klipu toho songu jsem se i rozbrečel, bylo to dost spontánní, ale řekl jsem si kašlu na to, nechám to tam, k tomu songu to prostě patří.

Teď trochu z jinéhou soudku. Jak vnímáte současnou situaci v Evropě? Problematiku ohledně imigrace? Setkal jste se s vyhrocenými názory ohledně vaší barvy pleti?
Nechci se pouštět do hlubší politické analýzy, na to nemám dostatek informací, kolik bych si přál a tolik času, kterému bych mohl politice věnovat. Samozřejmě nějaký nepříjemný zážitky spojený s barvou mojí kůže jsem si zažil už od malička, ať už pronásledování náckama, kdy jsem dostal tak, že se vlastně divim, že jsem ještě tady, až po nedávnej zážitek s paní, která na mě křičela „imigrante vrať se zpátky“, o tom se zmiňuju v songu Nejlepší na mým EP Poslední.

Štítky Ben Cristovao, koncert, DK Metropol, rozhovor, sociální síť, Seznam.cz, projekt, České Budějovice, hudba, Drbna.cz, Leoš Mareš, Kanada, Instagram, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Snažím se oddělovat reálnej život od toho virtuálního, říká zpěvák Ben Cristovao  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.