Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Víno a raw dorty k sobě skvěle ladí, říká majitelka vinotéky Košt Lenka Kočová

PR článek

V Suchém Vrbném je od března otevřená vinotéka Košt v kombinaci s raw cukrárnou. Jelikož se tato vinotéka už po pár měsících těší oblibě a zájmu zákazníků, rozhodli jsme se vyzpovídat její majitelku Lenku Kočovou.

Jaká můžeme ve vaší vinotéce ochutnat vína?
Sudová vína máme od léty prověřeného dodavatele a jsou na vysoké úrovni a kvalitě. Nabízíme výběr z 28 sudových vín. Většinu lahvových vín máme od vinařů, které jinde nemají, takže pokud chcete originální víno, určitě ho ve vinotéce najdete. Také nabízíme široký výběr ledových a slámových vín a v neposlední řadě i vína portská. Co se vína týče, zajišťujeme kompletní servis na oslavy a na svatby. K vínu patří také somelierské doplňky, ve vinotéce máme pestrou nabídku těchto doplňků, a to od cenově levnějších až po ty luxusní.

Proč jste se po sedmi letech přestěhovali z centra do Suchého Vrbného? Není to trochu z ruky?
V Suchém Vrbném bydlím, to je jeden důvod, ale hlavně tady žádná vinotéka s celodenní otevírací dobou není. Máme otevřeno sedm dní v týdnu. Hodně našich zákazníků, kteří chodili do Igy, tam bydlí nebo tím směrem jezdí. Nemyslím si, že je to úplně mimo město, je tam dobrá dostupnost autobusem i autem a pohodlně zaparkujete přímo před obchodem a zdarma. Samotné Suché Vrbné má jak velikou rozlohu, tak i hodně obyvatel. A Ledenická ulice, ve které sídlíme, je hlavní tah na Srubec, Ledenice i Borovany.

Jaké novinky jste si pro zákazníky připravili?
Držet se budeme samozřejmě vína, ale rozšířili jsme nabídku o raw dorty a jiné laskominy, které si zákazníci můžou odnést nebo si je vychutnat rovnou ve vinotéce třeba s kávou, čajem nebo raw limonádou.

Vysvětlete nám, co jsou to raw dorty a zákusky.
Veškeré dorty a zákusky v cukrárně jsou bez lepku, bez cukru, bez mléka. Jsou vyrobené z ovoce, zeleniny, oříšků, semínek a tepelně se neupravují, maximálně se suší na 42 stupňů, což zaručuje dostatečné množství enzymů v každém výrobku. Je spousta badatelů, kteří tvrdí, že proces stárnutí není ničím jiným, než úbytkem množství enzymů. Takže milé dámy, pokud chcete mít pěknou kůži bez vrásek, nezapomínejte prokládat svůj jídelníček právě enzymy. Na dortech, zákuscích a cukroví (vánočním i svatebním) z raw cukrárny si můžete pochutnávat stále. A to i v době, kdy ladíte svou postavu.

Jak k sobě jde víno a raw dorty?
Budete se divit, ale jdou. Například suchá vína s konopným řezem, který je promazaný čokoládou, chutnají dohromady skvěle. Je to jen o chutích.

Jaké novinky chystáte?
Novinek bude v dohledné době víc. Rozšíříme nabídku o veganská jídla. Spolupracujeme s velmi šikovným veganským kuchařem, který umí skvělá jídla na kterých si pochutnají opravdu všichni. Jelikož v Suchém Vrbném lidem chybí i běžné zákusky, přibude v obchodě ještě jedna vitrína se zákusky. Dále chystáme facebookový obchod pro vinotéku a kuchařku s raw recepty. O všem ale budeme pravidelně informovat na stránkách Vinotéky Košt a Raw od Kočovky na Facebooku.

Štítky vinotéka Košt, Raw od Kočovky, víno, dorty, Raw, dort, Suché Vrbné, cukrárna, obchod, enzym, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víno a raw dorty k sobě skvěle ladí, říká majitelka vinotéky Košt Lenka Kočová  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.