Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

O zábavu pro děti se ve Zbudově postarali myslivci ze sousedních Dívčic

Originální dětský den připravili včera, v sobotu 9. června, s podporou Jaderné elektrárny Temelín pro své malé sousedy myslivci z Dívčic na Českobudějovicku. Program tematicky zaměřený na přírodu a myslivost zaujal všechny příchozí a bezmála dvě stovky návštěvníků se bavily bez ohledu na věk.

„Naším cílem je přiblížit zdejším lidem a samozřejmě především dětem přírodu, v níž žijí. Na venkov se v posledních letech přistěhovalo hodně mladých rodin z měst a jejich povědomí o myslivosti je minimální nebo téměř žádné. Většinou jsou myslivci spojováni s lovem, my se proto i tímto způsobem snažíme ukázat, že hlavním obsahem naší činnosti je především péče o přírodu a v ní žijící zvěř,“ uvedl předseda Mysliveckého spolku Blata Dívčice Pavel Ježek.

Dětský den myslivosti uspořádali dívčičtí myslivci letos již popáté v řadě. A v malém přírodním areálu s rybníkem, klubovnou, venkovním posezením a rybníkem na okraji Zbudova, který je jednou z místních částí Dívčic, bylo včera, v sobotu 9. června, pořádně živo. Z okolí dorazily i celé rodiny.

Děti poznávaly stopy zvířat, ryby, stromy, skákaly v pytlích, malovaly a mlsaly. Rodiče mezitím debatovali s přáteli, opékali špekáčky a občas se i zapojili do různých her spolu se svými potomky. Kdo chtěl, mohl rybařit. Obrovským hitem ovšem byla ukázka sokolnictví a přehlídka živých dravých ptáků. Dospělí rozhodně v zájmu o opeřené dravce za svými dětmi nezaostávali. S lehkou nadsázkou lze říci, že fotografii s některým z ptáků má po sobotě každý druhý obyvatel blat.

„Dětský den myslivosti je výsledkem prohlubující se spolupráce mezi myslivci a obcí. Záměrem bylo zrealizovat atraktivní akci pro děti v přírodě a o přírodě, což se určitě podařilo. Tato akce, která se také již napevno zařadila do programu Oranžového roku v okolí Jaderné elektrárny Temelín, se tak dlouhodobě těší velkému zájmu jak místních, tak obyvatel sousedních obcí,“ konstatoval starosta Dívčic Radek Livečka.

Starosta v této souvislosti poznamenal, že dlouhodobá a pravidelná podpora sportovních, kulturních a společenských aktivit v obci umožnila rozvoj činnosti celé řady místních spolků. „Spolky a jejich členové jsou motorem aktivního života na venkově. Pro nás je proto nesmírně důležité, že se jim i díky prostředkům od elektrárny poměrně slušně daří a jsou životaschopné,“ zdůraznil Livečka.

Tisková zpráva

Štítky zábava, děti, den, myslivec, program, Dívčice, elektrárna, Temelín, Zbudov, Českobudějovicko, myslivost, příroda, Jaderná elektrárna Temelín, okres České Budějovice, rodina, Pavel Ježek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O zábavu pro děti se ve Zbudově postarali myslivci ze sousedních Dívčic  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.