Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Marotha: S Love Gangsters byla vždycky strašná sranda. Asi nám to chybělo

Budějcká kapela Love Gangsters slavila před lety celkem slušné úspěchy. Měla našlápnuto, ale nakonec zmizela ze scény. Nyní je však zpátky. S novou image a chutí do hraní. Rozhovor nám poskytl zpívající baskytarista Marotha.

Love Gangsters se vrátili, což bezesporu nejednoho fanouška překvapilo. Co vás k tomu přimělo?
V Love Gangsters byla vždycky strašná sranda. Když jsme jeli někam hrát, tak náš bubeník Štípke tak hlásil, že jsme museli zastavit a jít se válet smíchy na parkoviště. Prostě se nedalo v cestě pokračovat. Asi nám to začalo chybět a tak jsme to zase dali dohromady…

Bylo snadné opět nalézt společnou chemii?
Ne, ta nikdy nezmizela. S chemií jsem měl problémy jen ve škole. (smích)

A pocity z prvních comebackových koncertů?
Živé hraní je pro nás nejvíc. Fanoušci kladně reagují na naši prodejnu elektrospotřebičů, baví je image prodavačů elektra, takže pocity skvělé! Koncerty potvrdily, že návrat smysl měl.

Nyní je před vámi skutečně velká akce, 22. června budete hrát v Českých Budějovicích se Scooter. Jak se těšíš?
Těším se jak malej Jarda. Každé hraní na velkém podiu s velkým zvukem, světly, projekcí a lidmi je voňavé…

Není to ale trošku zvláštní kombinace? Nebojíš se negativní odezvy od fanoušků Scooter?
Kdo se bojí, nesmí do lesa. A tam já chodím rád, takže strach nemám. Se Scooter jsme hráli už v roce 2008 v Praze a bylo to v lesku. Love Gangsters předskakovali i Young Gods, Faithless a nikdy problém s lidmi nebyl. Našli se dokonce i tací, kteří si na koncertě zakoupili naše cédéčka. To je dobré vizitka…

Náš electroservis, vaše spokojenost… Proč takové motto a vůbec image prodejců elektroniky?
To je jednoduché... Má babička pracovala v elektroservisu, opravovala žehličky, kulmy, pračky… Já studoval obchodní školu a právě v elektru jsem měl praxi. S kluky jsme si řekli, že by ten návrat měl bejt ve velkým stylu, tak mě napadlo, že na podiu prostě otevřeme prodejnu elektra a vyrazíme na Tatramatka tour. (smích) Jak jsem říkal, u fanoušků to má kladnou odezvu, což je fajn.

Vlastně to dává smysl, protože hudebně jsou Love Gangsters elektro. Ty sám ale hodně posloucháš rockovou muziku. Neláká tě si zahrát v čistě rockové kapele, pokud tedy pomineme Metal Mode, což je svým způsobem revival Depeche Mode, byť značně nabroušenější?
V čistě rockové kapel jsem hrál docela dlouho. Jmenovala se BUD a hráli jsme Deep Purple, Whitesnake, Thin Lizzy tak dále. Takže RAK hraju rád jako Olda Říha. (smích)

Jsi velký hudební fanoušek… Co tě v poslední době zaujalo? Doporuč nám něco!
Doporučuji si naposlouchat kompletního Prince. Tenhle pán předběhl dobu. Posluchač v jeho muzice najde vše, co potřebuje. Podobně je na tom i David Bowie. Jinak mě zaujala kapela Gojira. Jejich album Magma je smrt!

Štítky Marotha, rozhovor, hudba, hudební skupina, skútr, David Bowie, Oldřich Říha, Deep Purple, Depeche Mode, Whitesnake, koncert, Praha

Marotha: S Love Gangsters byla vždycky strašná sranda. Asi nám to chybělo  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.