Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do všeho šel vždycky na plný pecky. Život si uměl prožít, řekl o Jiřím Pomeje Jakub Smolík

V budějckém krematoriu se dnes lidé loučili s hercem a dabérem Jiřím Pomeje. Kolegové, jako například Zdeněk Troška nebo Vendula Pizingerová, na herce s těžkým srdcem zavzpomínali.

„Každá taková ztráta zabolí. S Jirkou jsme byli dlouholetí kamarádi. Natočili jsme sedm hezkých filmů, které diváky budou ještě dlouho těšit. Na Jirkovi jsem měl rád jeho neuvěřitelnou víru v to, co dělá. On šel opravdu přes Alpy, aby dosáhl toho, co si zamanul. Měl neuvěřitelnou energii a neuvěřitelnej zápal pro věc. Bohužel si myslím, že někdy jeho nadšení, ta jeho obrovská euforie, neměla reálné podklady. S Jirkou jsem se naposledy viděl asi před dvěma lety, kdy za mnou přijel do Hoštic,“ zavzpomínal režisér Zdeněk Troška, který se vyjádřil i k filmu Andělská tvář. „I když věděl, že ho několik lidí odmítlo a podrazilo, tak ten film dokončil a myslím, že se mu to povedlo."

Se slzami v očích na Jirku Pomeje zavzpomínal i zpěvák Jakub Smolík. „Těžko něco v tuto chvíli říct. Jirkovi jsem asi před půl rokem volal, nebral mi to. Je to těžké. Myslím si, že to je moc brzo na to, aby odešel. Do všeho šel vždycky na plný pecky. Život si uměl prožít,“ dodal.

„Na Jirku budu vzpomínat vždycky s humorem, protože to byl člověk, který měl spousta pozitivní energie, kterou dokázal předat a byl to neskutečně hodnej kluk. Je to škoda,“ ukončila vzpomínku Vendula Pizingerová (dříve Svobodová).  

Štítky pohřeb, vzpomínka, Jiří Pomeje, České Budějovice, Vendula Pizingerová, Zdeněk Troška, film, Alpy, Jakub Smolík, Andělská tvář, Hoštice

Do všeho šel vždycky na plný pecky. Život si uměl prožít, řekl o Jiřím Pomeje Jakub Smolík  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.