Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kapela Pilot Season se po Andělech rozpadla, její srdce se nyní snaží prorazit v Anglii

Na konci uplynulého roku zaznamenala jihočeská kapela Pilot Season svůj dosavadní kariérní vrchol na české scéně. Objevila se totiž v nominaci hudebních cen Anděl. Vítězství nakonec neklaplo a zřejmě to byla na nějakou dobu poslední možnost, jak kapelu u nás registrovat. Touha po úspěchu byla u kluků tak velká, že se rozhodli opustit Čechy a dva z nich se nyní snaží prorazit v Anglii.

Psal se rok 2015 a skupina mladých muzikantů pocházejících převážně ze šumavských vrchů a hustých lesů již pár let vystupovala na koncertech pod názvem Another Fake Heroes. Právě v tom roce ale nastal zlom, kdy se mladíci shodli, že by to chtěli v hudbě někam dotáhnout a od základů překopali svůj styl vystupování, začali více experimentovat s hudebním žánrem a změnu dokonali i novým názvem kapely – Pilot Season. Svou hudbu od té doby začali nejčastěji nazývat alternativním rockem a alternativní je i jejich konstatovaní o obsahu textů, které zpívají. „Texty píše sám život. My jsme pouze prostředníci, skrze které promlouvá,“ hluboce se zamyslí bubeník a zpěvák v jedné osobě Otomar Novotný. „Texty vytváří Aleš. Ten přijde vždy i s hlavním hudebním motivem, který potom společně vybrousíme v konečný song,“ zmiňuje dále Aleše Stoibera, kytaristu a frontmana.

Právě dvojice Aleš Stoiber a Otomar Novotný se rozhodla zanechat působení doma a zkusit prorazit ve světě. To bohužel zapříčinilo i rozpad kapely, která tak ukončila své vystupování. „Většina kapely nesdílela nadšení nad přesunem našeho působení do Anglie,“ zmiňuje Novotný důvod konce kapely. Žádná zášť mezi kluky ale není, nadále zůstávají dobrými přáteli. A nakonec není úplně vyloučena ani možnost pokračování. „I když v původní sestavě nejspíš ne, ale budoucnost kapely s názvem Pilot Season je stále otevřená,“ dodává Novotný.

První zastávkou na cestě za slávou se pro kluky stalo město Brighton na jihu Anglie. A bude to cesta nesmírně těžká a zřejmě i dlouhá. Aleš s Otou jsou ale připravení se o svou šanci poprat a hned se s velkou dávkou píle a elánu pustili do práce. „Momentálně pracujeme s Alešem na novém materiálu, který postupně nahráváme a se kterým následně budeme pracovat. Chceme naši tvorbu začít ukazovat lidem z britského hudebního byznysu a snažit se vybudovat si kolem sebe kvalitní tým lidí.“ Fanoušci tak budou jistě velmi napjatí, s jakou hudbou kluci přijdou a kdy ji mohou očekávat. „Naše nová muzika se od té předchozí liší, furt ale zůstáváme věrní kytarám a syrovému zvuku. Všechno necháváme v šuplíku, až přijde doba vydání, určitě se o tom všichni dozví,“ shrnuje počátek zahraničního působení Novotný.

Kapela se tak měla možnost ještě jednou setkat v původní sestavě právě na vyhlašování cen Anděl, které tak pro ni byly sladkou tečkou za jejich společným hraním. „Celej večer v Karlíně byl pro nás naprosto neskutečnej zážitek. Měli jsme možnost se potkat se spoustou lidí z hudebního průmyslu. Například s námi u stolu seděl James Cole, což je mimochodem velice super týpek. Zároveň jsme si užili i výbornou afterparty. Byla možnost vidět lidi, který se tam přišli vyloženě ukázat a vystavit, ale potom i skvělý muzikanty, kteří jsou zároveň i výbornými lidmi. Třeba Thom Artway je neskutečně milej člověk,“ rozplýval se při vzpomínkách na slavnostní večer Novotný. Když zábava skončila byl čas se opět vydat pracovně za Kanál. Jak dlouho tam Aleš s Otou stráví v tuto chvíli ani jeden neví. Jejich cíl je ale vytyčen naprosto jasně a nechtějí se ho vzdát. „Budování kapely je běh na dlouhou trať, tak uvidíme na jak dlouho to bude. Chtěli bysme ale dosáhnout toho, že budeme kapela na plný úvazek a budeme tudíž dělat to, co nás nejvíc naplňuje,“ uzavírá s hlubokým přáním v srdci Novotný.

Autoři | Foto Archiv Pilot Season

Štítky Pilot season, hudba, rozhovor, hudební skupina, Anglie, anděl, James Cole, Thom Artway

Kapela Pilot Season se po Andělech rozpadla, její srdce se nyní snaží prorazit v Anglii  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.