Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karel Plášil nabádá do dalších utkání k časté střelbě

Celou sezonu patří ke klíčovým bekům Prospalovi družiny a jinak by tomu nemělo být ani v barážových střetnutích. Karel Plášil se může pyšnit hlavně tvrdou a přesnou střelou, díky které patřil k nejlepším střelcům Chance ligy mezi obránci. I v zápase proti Chomutovu se snažil pálit jeden puk za druhým od modré. Branku se mu sice tentokrát vstřelit nepovedlo, ale v rozhovoru potvrzuje, že právě častá střelba by měla být klíčem k úspěchu.

Karle, jak by si zhodnotil dnešní utkání?
My jsme věděli, že Chomutov bude hrát odstoupenou obranu a že bude bránit červenou čáru. My jsme se do nich museli tlačit, což se nám celkem dařilo, ale nedokázali jsme se moc prosadit z rohů při situacích jeden na jednoho, protože mají silný obránce. Všechny čtyři góly, co jsme dali, tak padly z dorážky po střele, takže tak to musíme zkoušet i v dalších utkáních.

V tuhle chvíli máte za sebou zápasy s oběma extraligovými týmy. Mohl by si porovnat, jaké jsou rozdíly oproti soupeřům z Chance ligy?
Určitě nehrají tak zbrkle, jsou chytřejší, puky se nebojí rozehrávat středem, dávají si to přesně do hole a když se dostali do přesilové situace, třeba dva na jednoho nebo tři na dva, tak hodně z nich končilo gólem.

Ta přečíslení vám dnes opravdu dělala problémy. Jak by se to dalo lépe bránit?
Jakmile ta situace nastane a jim se povede zahrát dobře, tak se to dá bránit velmi těžko. To zakončení mají kvalitní, je to prostě tým z extraligy a není lehké to bránit.

Hra ve třetí třetině byla hodně odlišná oproti těm předchozím. Bylo tam spoustu nepřesností, nemělo to takové tempo. Čím si myslíš, že to bylo?
My jsme se snažili hrát pořád stejně, vlastně ten hokej, co hrajeme celou sezónu, ale zdálo se mi, že Chomutov chtěl tu hru rozkouskovat. Zahráli hodně icingů, možná aby si mohli víc odpočinout.

Hráči Chomutova měli problém se salmonelou a nemohli pořádně trénovat. Bylo to na nich poznat?
Tak hráli jsme s nimi teď poprvé, takže moc nevím, jak hrají normálně, ale nepřišlo mi, že by byli nějak víc unavený. My se hlavně musíme soustředit na sebe.

V týmu Chomutova máš i řadu bývalých spoluhráčů z mládeže Motoru. Jsi s nimi v nějakém kontaktu a probíhalo mezi vámi třeba nějaké hecování?
V kontaktu jsme a občas si napíšeme, ale nějaké speciální hecování mezi námi neproběhlo.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, Karel Plášil, rozhovor, Piráti Chomutov, 1. česká hokejová liga, sportovní střelba, Madeta Motor České Budějovice

Karel Plášil nabádá do dalších utkání k časté střelbě  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.