Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na vstřelenou branku vynaložíme vždy hrozně moc úsilí a soupeř dá gól z ničeho, žehral po další porážce Martin Jandus

Až v průběhu sezony se k týmu Motoru připojil na hostování z pražské Sparty mladý obránce Martin Jandus. Zatímco v základní části jeho výkony příliš výrazné nebyly a prostoru na ledě moc nedostával, v průběhu play-off se postupně zvedal a v baráži začíná patřit ke klíčovým bekům týmu. Zlepšení si všimli i trenéři a Jandus nyní dostává na ledě více času a prostor i při přesilovkách. Při zranění Pavlina a Pýchy se jeho role v zápase s Pardubicemi ještě zvedla. Z osobního hlediska tak může být spokojený. To se bohužel nedá říct i z toho týmového. Motor přidal v baráži další porážku a naděje na postup se vzdaluje.

Jak si vysvětlujete, že jste museli v utkání opět dotahovat?
My uděláme vždy nějakou zbytečnou chybu a ty týmy, proti kterým hrajeme jsou na tak vysoké úrovni, že to dokážou hned potrestat. Pardubice mají dobrý tým, v baráži ještě neprohráli a dokázali využít těch našich chyb.

Co chybělo k tomu, aby se vám podařilo utkání srovnat?
Být efektivní jako Pardubice, kterým se dařilo dát z každé šance góla. My na vstřelenou branku vynaložíme vždy hrozně moc úsilí a soupeř dá poté gól z ničeho, což psychice moc nepomůže.

Jak hodnotíte vaše dosavadní výkony v baráži?
Myslím si, že ve většině zápasů jsme byli lepší a hokejovější, asi jen kromě toho zápasu na Kladně, ale doplácíme na ty chyby, po kterých vždy inkasujeme. V tom prvním zápase tam byl možná trochu ostych, ale od té doby mi přijde, že výkon stupňujeme a jen škoda, že se to neodráží i na výsledcích.

Jak moc byla znát absence Žigy Pavlina a Pavla Pýchy?
Oba dva patří do základní sestavy a jsou to naši důležití beci, takže trochu asi ano. Myslím si, že kluci, co naskočili místo nich, to ale odehráli taky v pohodě, takže v tom bych problém neviděl.

Týmu se sice tolik nedaří, ale vaše výkony v této fázi sezony gradují. Cítíte to tak také?
Já osobně se teď cítím dobře. Už od série s Havířovem se cítím stále líp a líp. Přijde mi, že jsem ty závěry sezon měl vždy lepší. Takže jsem za to rád. Doufám, že to tak půjde dál a týmu co nejvíc pomůžu.

Ve obranném páru hrajete nejčastěji s René Vydareným. Jak se vám s ním hraje?
Odehráli jsme spolu už i většinu základní části, takže jsme na sebe zvyklí. On je hrozně zkušený hokejista a když udělám nějakou chybu, můžu se na něj spolehnout, že to ještě zachrání. Dokážeme si to dát a na ledě si vzájemně vyhovíme.

Vy máte na ledě ty ofenzivnější úkoly?
To ne, je to spíš, jak to zrovna v daný moment vyjde. Já se možná někdy zapojím víc do útoku a on to zajistí, ale taky to umí zavést a pak zůstávám já. Takže je to tak půl na půl.

Jak těžké se bude motivovat do dalších zápasů, když naděje na postup je už relativně nízká?
Tady nehrajeme proti nějaké Kadani nebo Benátkám. Stojí proti nám skvělé týmy a když je šance proti nim hrát, tak je motivace vždy. Chceš se ukázat co nejlépe a my budeme chtít v tom zbytku vytěžit ještě co nejvíc bodů.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky rozhovor, hokej, Martin Jandus, baráž, HC Dynamo Pardubice, HC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Rytíři Kladno, HC AZ Havířov 2010, Sportovní klub Kadaň, Pavel Pýcha, Benátky

Na vstřelenou branku vynaložíme vždy hrozně moc úsilí a soupeř dá gól z ničeho, žehral po další porážce Martin Jandus  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.