Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Budou fanoušci spokojení? Dynamo prochází obměnou

Předseda představenstva a generální manažer českobudějovického SK Dynamo, Martin Vozábal, hodnotí dosavadní průběh přípravy a změny v klubu. Mužstvo hodně omladilo a možná se blíží jeden velký přestup.

Martine, zhodnoťte dosavadní přípravu na druholigovou sezonu 2015/2016.
Je to něco jiného. Máme úplně jiný tým. Hodně lidí volalo po tom, aby mladí dostali šanci, a tak jdeme touto cestou. Snažíme se vytvořit kostru týmu, která je silná a zkušená. Kolem nich postavíme mladé dravce. Není to ale zase tak jednoduché, jak se to řekne. Není to otázka pár dní. Každopádně máme zatím dobré výsledky, ale na ty se teď nehraje. Je pěkné vidět, že mladí se zatím své šance chopili. Samozřejmě liga pak bude úplně něco jiného a až pak se ukáže, kdo na to má, i když nyní to může vypadat, že hrát druhou ligu mohou všichni.

Se změnami v kádru jste tedy spokojeni?
Zatím ano. Ale to kromě dvou týmů v republice můžou být všichni. Jak jsem řekl, tak až liga ukáže. Zatím to ale klape. Zkušení tvoří rytmus a mladí běhají. To se mi líbí. Na co to bude stačit, ale neumím říct. Každopádně chceme hrát co nejvýše.

Do Písku odešel například i nadějný stoper Havel. Na druhou ligu zatím nemá zkušenosti?
S Pískem vedeme jednání o bližší spolupráci. Jestli by Lukáš Havel měl na druhou ligu? Ukázala by to až soutěž. Na základní sestavu to ale určitě není a než hrát juniorskou ligu, tak ČFL by byla pro něj skvělá soutěž. Nikdo si nesmí myslet, že všichni kluci z dorostu hned zapadnou a můžou druhou ligu hrát. Je to strašně rychlá soutěž a mladíkům bychom mohli spíš ublížit. Nejde udělat to, aby z dorostu přišli tři obránci Vaněk, Řezáč, Havel, k nim dát Nováka a myslet si, že to uhrají. To prostě nejde. Musí být silná osa. Tvrdím, že když Havel bude hrát půl roku nebo rok třetí ligu, tak pak bude připraven pro nás do základu.

Proč skončil Rodriguez?
Nepřesvědčil nás, že bude přínosem. Na naše poměry sice nebyl drahý, ale máme Linharta, Kaloda a Jurdíka. Rodriguez může hrát jen útok a mít v týmu čtyři útočníky by byl luxus. Navíc v Písku máme Martina Helda, který udělal obrovský krok dopředu a jednou tady bude hrát on.

Druhý Brazilec Lima zůstane?
Uvidíme po tomto víkendu. Nechci to zakřiknout, ale myslím si, že se domluvíme. Zájem o něj máme. Navíc má vztah k okolí Budějovic, protože má v Třeboni manželku.

A co Šimák, který býval občas rebel.
Ne všichni jeho příchod přivítali s povděkem. Nejde ale postavit tým, že budeme mít jen hodné kluky. Jiné týmy se toho nebojí. Třeba Příbram má asi pět rebelů. Dříve u nás hrál Zdeněk Ondráček a podívejme se na něj teď, jaký je z něj fotbalista. O fotbalové stránce Šimáka se nebavme. Pro druhou ligu jde o nadstandardního hráče. Kdyby Bohemka hrála druhou ligu, tak ho nepustí. Máme nastavená určitá pravidla, žije v Táboře a podle mě se uklidnil. Vidí důležité priority a bude pro nás přínosem. Jsem s ním domluvený a po víkendu řekneme více.

Roman Lengyel přešel po konci kariéry k mládeži. Sedla mu nová role?
Majiteli budu předkládat plán, co by měl Lengy dělat. Není to jen o tom, že by denně odtrénoval dvě nebo čtyři hodiny. Jeho kategorie ještě nezačala přípravu, takže se staral o A-tým. Třeba o různé věci kolem přáteláků nebo cestování a ubytování i o Brazilce.

V posledním rozhovoru jsme rozebírali i finance klubu, kdy jste vůči Plzni museli smazat dluh. Je teď finanční situace v klubu stabilní?
Tvrdím, že jsme přežili klinickou smrt, ale vyhráno není. Díky některým akcionářům jsme se z toho teď dostali a musím hrozně poděkovat právě oněm akcionářům a taky našim partnerům, kteří se k nám v tuhle možná nejtěžší dobu neotočili zády. Velkou zásluhu na tom má i Míra Plocek, který má na starosti i obchod. Zatím odvedl velký kus práce.

O mladého Jášu údajně stojí Sporting Lisabon a nabízí Dynamu 10 milionů korun. Je to pravda?
Není tajemství, že Mikuláš Jáša je v hledáčku Sportingu Lisabon. Dostal jsem mail, kde s naším svolením odletí 15. července do Lisabonu na další přípravu. Zatím je to náš hráč a žádná nabídka nepřišla. Jede tam podruhé, takže zájem o něj asi bude. Ale o penězích jsme se s agenturou, která hráče zastupuje, nebavili. Byli jsme na společném jednání v Praze, ale o penězích řeč nebyla. Šlo o to, zda přistoupíme na jeho další cestu do Portugalska.

Štítky Martin Vozábal, Lukáš Havel, Sporting CP, soutěž, Písek, Martin Held, Roman Lengyel, Zdeněk Ondráček, Portugalsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budou fanoušci spokojení? Dynamo prochází obměnou  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.