Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Power Performance Center: U nás nebude prostor k tomu, aby se nikdo nezlepšoval!

Možností, kam vyrazit za zlepšováním své fyzické kondice, je v Českých Budějovicích nespočet. Úplnou novinkou je zde ale Power Performance Center, které se bude od 29. srpna věnovat silovému tréninku. Právě ten je vhodný pro úplné začátečníky začínající se cvičením. Přesvědčí vás o tom v následujícím rozhovoru jeden ze spolumajitelů a trenér Dominik Kodras.

V Budějcích je všeobecný přetlak fitness center. Věříte, že se dokážete na přesycený trh protlačit?
Samozřejmě tomu maximálně věříme, jinak bychom se do takového projektu nepouštěli. Speciálně v Jihočeském kraji je v námi prosazovaném odvětví velká mezera, prakticky se s podobným typem tréninku setkáte pouze v lokálních gymech. To je velká škoda, protože silový trénink patří ve sportovně nejvyspělejších zemích, jako je USA, Austrálie, nebo Rusko, k absolutním základům. To u nás bohužel neplatí a my se pokusíme to změnit. Například v přípravě profesionálních sportovců jsou u nás obrovské nedostatky. To samé u dětí, proto jsme se rozhodli věnovat hodinu týdně pouze dětem.

Proč bych měl jít zrovna k vám do nové posilovny, než do zaběhlých a známých fitness center?
Zaprvé bych chtěl říci, že nebudeme klasické fitcentrum, a tudíž se naše služby nedají srovnávat se zaběhlými posilovnami. Naše vybavení i tréninkové postupy se diamentrálně liší od všeho, co můžete v Budějovicích najít. Vybavení posilovny bude hodně nadstandardní. Pneumatiky, gymnastické kruhy, speciální velké osy, lana na šplh, plyo boxy... A tak bych mohl pokračovat ještě dlouho. Lidé hledají nový impuls, něco, u čeho vydrží dlouho. Právě to jim nabízíme. Novou motivaci a chuť do cvičení. Tvoříme tady přátelskou komunitu lidí, kteří se budou navzájem podporovat, motivovat, ale i zdravit. Tohle tady zatím chybí.

Dnes je trendem především dobře vypadat v rekordně krátkou dobu. Není to špatně?
To je velká chyba. Každý by chtěl umět běhat, přitom neumí ani chodit. My dokážeme radikálně změnit postavu, dokonce za mnohem kratší dobu, než je to možné při běžném fitness cvičení. Budeme za to ale vyžadovat úsilí v tělocvičně a i určitý řád mimo ni. Není to zadarmo, úspěch něco stojí. Většina lidí cvičením promrhává čas, u nás nenajdete žádné cvičební stroje a rádoby „funkční“ pomůcky jako bosu, flowin a tak dále. Naučíme, jak propojit svaly s mozkem, správně je zapojovat, používat tělo jako celek. To bude mít i využití v běžném životě a budete mít daleko více energie než doposud.

Čeho tedy silovým tréninkem dosáhnu?
Silový trénink využívá ty nejefektivnější tréninkové postupy, které kdy byly vytvořeny. Na tělo působí stimuly, na které jsme doposud nebyli zvyklí a tělo se musí adaptovat. Nezbyde mu nic jiného, než spalovat přebytečný tuk, zvyšovat sílu, výkon (anglicky performance), regenerační kapacity a souběžně s tím dochazí u mužů k nárůstu svalové hmoty a u žen ke zpevnění postavy a ztrátě tuku na problémových partiích. Každý si u nás najde to své. Profesionální sportovci se zlepší ve svém sportu, mužům se zvětší síla, narostou svaly, zvýší výkon, u žen dojde ke ztrátě tělesného tuku, zpevnění postavy a rekreační sportovci ocení benefit v podobě získání nové energie a radosti ze života.

Představme si, že jsem začátečník, se cvičením nemám žádné zkušenosti. Je i pro mě silový trénink?
Speciálně pro vás! Není nic lepšího, než začít právě tímto tréninkem. Se začátečníky budeme intenzivně pracovat, dokonce prvních pár lekcí bude čistě teoretických a s ukázkou správných technik provedení cviků, dýchání a dalších věcí, aby se nestávalo, že nikdo bude chtít kvantitu na úkor kvality. Občas na lekcích budou přítomni i dva trenéři, aby dokázali korigovat i drobné chyby. Pokud se lidé naučí správně cvičit už od začátku, přijdou výsledky daleko rychleji. Navíc každý dostane ke členství tréninkový plán sestavený speciálně pro naše centrum, trenéři budou schopni celý plán předvést a tudíž každý bude moci pracovat sám na sobě tak, jak uzná za vhodné.

A co ženy? Těm silový trénink také doporučujete?
Určitě, dokonce jsou připraveny speciální skupinové tréninky pouze pro ženy a i speciální, odlehčené, dámské osy! Trénink s činkami není dávno jen pro chlapy! Ženy mají nad muži dokonce výhodu v tom, že se dokáží mnohem rychleji naučit techniku naročnějších cviků, zároveň se ale často bojí slůvka „silový“ a toho, že se z nich stanou „mužatky“. To je absolutně zcestná myšlenka! Něžnější pohlaví chce dosáhnout ztráty tuku a zpevnit postavu, a právě to silový trénink a trénink silové vytrvalosti nabízí, jelikož jsou daleko efektivnější než například běh na páse. Je vyzkoušeno a dokázáno, že se dámy po takovém tréninku cítí daleko sebevědomější a plné energie.

Občas se přistihnu, že nemám silnou vůli při cvičení. Dokážu se motivovat při silovém tréninku natolik, abych jeho náročnost vydržel?
Motivace je jedním z našich stěžejních bodů. Mluvili jsme o tom, že u nás chceme komunitu lidí, kteří se budou navzájem podporovat, motivovat, pomáhat si a nekoukat na sebe skrz prsty. A přesně jak říkáte, v poslední době se v klasickém fitness světě často setkáváme s tím, že lidé, kteří se cvičením začali, jej rychle opustí. Ze začátku jsou výsledky viditelné, protože tělo dostane nový stimul, ale po nějakém čase se pokrok zastaví a dotyčný se vrací ke starému způsobu života s tím, že mu to málo za to nestojí. Dokonce i lidé, kteří pro cvičení žijí, pomalu ztrácejí motivaci. Tomu chceme předejít a máme řešení. Učte se nové věci! Dle mého je v tréninku nejhorší věcí rutina. Dodávejte tělu neustále nový stimul (na strojích toho těžko dosáhnete) díky měnícímu se tréninkovému schématu. Využijte u nás silovou gymnastiku, crosstraining, powerlifting a další druhy silového tréninku k nikdy nekončícímu progresu!

Na co se mohou zájemci ve vašem fitness centru těšit?
Na nejkomplexněji vybavené tréninkové centrum v Čechách! Navíc se budeme maximálně snažit o přátelské prostředí, novou motivaci pro členy. Nabídneme zázemí pro všechny druhy silového tréninku pod jednou střechou: zóny pro gymnastický, trojbojařský, vzpěračský, crosstraining, strongman, atletický trénink a strečink (protahování). Je připravené zbrusu nové zázemí a šatny, kavárna s televizí, kde bude možnost relaxace, konzumace bio kávy a různých druhů nápojů. Dále recepce, možnost zakoupení doplňků výživy i našeho oblečení a dalších doplňků.

Navíc doporučujeme navštěvovat naše semináře o tréninku, výživě a zapojit se do soutěží: náplní každého měsíce budou semináře na dané téma, týkající se buď výživy, nebo tréninku s tím, že bude možné využít i osobních konzultací ohledně těchto téma. Mimo jiné se dozvíte, proč není nutné krabičkování, jezení kuřecího s rýží a tak dále. Nebude tak prostor k tomu, aby se nikdo nezlepšoval. 

Štítky trénink, České Budějovice, trenér, fitness, USA, Rusko, Austrálie, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Power Performance Center: U nás nebude prostor k tomu, aby se nikdo nezlepšoval!  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.