Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jak se skvěle najíst a zároveň přispět na dobrou věc? Podpořte v pátek Arpidu s chutí

Žabí stehýnka nebo šneci po burgundsku z Francie, pörkölt z Maďarska, tradiční paella ze Španělska, pravé švédské kuličky, sibiřský boršč nebo klokaní ragú. Tak takové speciality a mnoho dalšího půjde ochutnat už tento pátek od 16 hodin v centru Arpida, kde se uskuteční charitativní akce Podpořme Arpidu s chutí.

Za celou akcí stojí především dva lidé - Vladimír Tůma z Gastrofestu, který je hlavním partnerem, a Martina Povišerová, jež například stojí za dlouhodobě úspěšnou Andělskou aukcí, která se koná každým rokem v prosinci a ani letos tomu nebude výjimkou. Teď se rozhodli vytvořit charitativní akci určenou pro všechny lidi dobré vůle, kteří milují dobré jídlo a mají srdce na pravém místě.

Start je naplánován na 16. hodinu, kdy milovníky všemožných chutí přivítá vlídným slovem ředitel centra Arpida Marek Wohlgemuth. Návštěvníci se poté budou moci porozhlédnout po připravených chuťovkách a ochutnat kuchyně celého světa. O hodinu později poté seznámí lidi ředitel centra s činnostmi, které Arpida nabízí. Od půl šesté dojde na promítání filmů přímo z „domácí dílny“.

V tu dobu už bude rovněž otevřeno dětské venkovní hřiště, kde si ti nejmenší budou moci sjet na koních, zaskákat v hradu nebo se třeba naučí vyrábět zvířátka z balónků. Od 18 hodin začne vernisáž obrazů arteterapeutického ateliéru centra Arpida. Během celého večera navíc budou moci návštěvníci absolvovat komentované prohlídky centra. Dvouhodinovým koncertem od 18 do 20 hodin podbarví charitativní akci kapela Gama. Ve 20:00 také čtyřhodinová ochutnávka skončí.

„Věřím, že se podobná akce bude líbit. Lidé se hodně a především chutně nají, ještě navíc přispějí na dobrou věc,“ říká Vladimír Tůma. „Hodně mých známých si gastropoukazy koupilo jako dárek pro své známé. Je to velmi zajímavý dárek, který zachutná a pomůže. Lidi na podobné akce, kde ví, kam míří peníze, reagují,“ přidává Martina Povišerová.

Gastropoukaz v hodnotě 500 korun slouží jako vstupenka na charitativní akci a celá její hodnota putuje přímo na konto centra Arpida. V ceně je zahrnuta konzumace jídel z menu včetně nápojů.

Zájem o charitativní akci Podpořme Arpidu s chutí je velký, už teď pomalu docházejí gastropoukazy, jelikož je kapacita omezená. Pokud ale máte zájem zpříjemnit si končící týden zajímavým gastronomickým zážitkem, ozvěte se Martině Povišerové na telefonní číslo 777 948 750 nebo na e-mail poviserovam@arpida.cz a zarezervujte si včas svou vstupenku na akci.

Štítky charitativní akce, Francie, Španělsko, Maďarsko, Burgundsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se skvěle najíst a zároveň přispět na dobrou věc? Podpořte v pátek Arpidu s chutí  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.