Již na osmý ročník Zvěřinových hodů se připravuje šéfkuchař Luděk Hauser z českobudějovické restaurace Masné krámy. O dodávky zvěřiny se postarali lovci z Mysliveckého sdružení Obora Nový Dvůr a ze společnosti Lesy a rybníky České Budějovice. Na jídelním lístku restaurace se od 12. října objeví speciality z divočáka, daňka, srnčího, divoké kachny a bažanta. Chybět nebudou nejoblíbenější pokrmy z minulých let - zvěřinová paštika, výpečky z divočáka a zvěřinové ragú na červeném víně.
„Díky našim osvědčeným dodavatelům máme jistotu, že maso bude správně odleželé a vyzrálé. Všechny kusy zvěřiny byly legálně ulovené a suroviny samozřejmě prošly veterinární kontrolou,“ říká Luděk Hauser, šéfkuchař restaurace Masné krámy. Maso ze zvěřiny je dieteticky vysoce hodnotné, s nízkým obsahem tuků a cholesterolu a při správné úpravě má vynikající chuť. Roční spotřeba je však pouze 1 kilogram na osobu. Jako ideální nápoj doporučuje šéfkuchař Luděk Hauser sezónní pivní specialitu Budweiser Budvar B:CHERRY. „Tmavý ležák s višní má sladko-kyselo-hořkou chuť, která se velmi hodí právě ke zvěřině,“ uzavírá Luděk Hauser.
Kapacita restaurace Masné krámy je 200 míst. Restaurace nabízí hostům nejen dobrou kuchyni, ale především dokonale ošetřené čepované pivo. Lidé si mohou pochutnat zejména na kroužkovaném ležáku Budweiser Budvar. Masné krámy jsou jedinou restaurací na světě, ve které se kroužkovaný ležák Budweiser Budvar čepuje z pivních tanků. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 a v neděli od 10:30 do 21:00. Rezervace je možné objednat na telefonu 387 201 301 nebo na e-mailu info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.