Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Máji byl znovuotevřen minibikepark pro veřejnost

Nápad na projekt revitalizace bikeparku Máj dostali kluci z FRbikes už v roce 2011. Po zrušení skateparku u Sportovní haly a pohřbení výstavby nového skateparku ve Stromovce se parta bikerů rozhodla pro projekt nový.

Za úkol si dala zrekonstruovat bikepark na Máji v části U Lesa, aby podpořila bikeovou komunitu a přidala místo, kde se mohou jak začátečníci, tak pokročilí vyblbnout a vyskákat.

I když se zpočátku zdál nápad rekonstrukce bikeparku jako relativně snadný úkol, byla realita jinde. Proces přesvědčování, schvalování, legalizace, pronájmu pozemků, shánění peněz a samotné realizace trval nakonec dva roky a teprve na podzim loňského roku bylo hotovo.

Přes zimu si park sednul a po finální jarní kontrole bylo vše připravené ke slavnostnímu otevření. To proběhlo minulou sobotu 5. dubna, kdy se v parku sešlo přes 40 bikerů všech věkových kategorií. Pořadatelé připravili závody jak pro nejmenší závodníky, tak i zkušené borce, který v parku vydrželi celý den a odcházeli domů naprosto spokojení.

Přestavba bikeparku zabrala čtyři dny bagrování, celkem se do parku navozilo 15 tun prosívky, najezdily kilometry s vibrační deskou a odpracovalo desítky hodin finální ručních úprav. Samotná realizace poté trvala týden, kdy tvůrci prováděli odvodnění bažiny a další práce. Jezdci v parku najdou tři lavice, velký funbox na skoky a pumptrackovou trať vhodnou jak pro začátečníky, tak pokročilé.

Jelikož je minibikepark veřejným sportovištěm, financuje ho a provozuje město České Budějovice. Do parku tak může volně vstupovat kdokoliv bez omezení či nutnosti za užití parku platit. Provozovatelé ještě nestihli do parku umístit provozní řád, ale pár základních rad jak se v parku chovat je zde:

  • nejezdit v parku za mokra - překážky se tím ničí
  • vždy používat helmu
  • neupravovat park
  • udržovat pořádek

Na Máji byl znovuotevřen minibikepark pro veřejnost

Pondělí, 7. dubna 2014, 12:43

Znovuotevření minibikeparku Máj.
Znovuotevření minibikeparku Máj.

Autoři

Štítky máj, minibikepark, Stromovka, Hájovna u Petrů, květen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Máji byl znovuotevřen minibikepark pro veřejnost  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.