Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pacientky prachatické nemocnice zatajily kontakt s nakaženou osobou, v karanténě je pět lékařů a dvaatřicet lidí z personálu

, aktualizováno 31. března 2020, 18:01

Prachatická nemocnice má v karanténě lékaře a zdravotnický personál z oddělení jednotky intenzivní péče a interny. Důvodem je podezření na nákazu koronavirem. Tým B, který totiž na těchto odděleních sloužil, se mohl nakazit od hospitalizovaných pacientek, které zatajily kontakt s pozitivně testovanou osobou.

„Mohu potvrdit, že u nás byla hospitalizována nakažená pacienta, která neoznámila kontakt s nakaženou osobou. V nemocnici ležela čtyři dny na dvou odděleních. Zaměstnance, kteří s touto pacientkou přišli do kontaktu, jsme museli dát do karantény a budeme je testovat,“ řekl ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš, který dodal, že v pondělí večer nemocnice přijala další pacientku s podezřením na COVID-19 s podobnými příznaky. „Díky investigativní práci našeho personálu se podařilo zjistit, že jsou kamarádky ze stejné vesnice. Znaly se a v poslední době se navštěvovaly. Nyní se i u ní potvrdila nákaza. Díky tomu, že byl personál včas upozorněn, byla pacientka neprodleně izolována. Do karantény půjde jen zdravotní sestra, která s ní byla první v kontaktu,“ poznamenal. 

V karanténě je aktuálně pět lékařů a dvaatřicet lidí ze zdravotnického personálu, kteří sloužili na interním oddělení a jednotce intenzivní péče. 

„Chtěl bych především apelovat na lidi, aby v okamžiku, kdy byli v kontaktu s člověkem, který byl pozitivně testován, tuto skutečnost oznámili. Hlavu za to nikomu neutrhneme, ale mohou zachránit život sobě i těm co o ně pečují,“ dodal ředitel. 

Obě pacientky byly převezeny na Infekční oddělení českobudějovické nemocnice.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vfn.cz

Štítky koronavir, Prachatice, nemocnice, karanténa, lékař, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacientky prachatické nemocnice zatajily kontakt s nakaženou osobou, v karanténě je pět lékařů a dvaatřicet lidí z personálu  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.