Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zítra se otevřou zahrádky, kina a začnou fungovat i kosmetické služby. Počet osob na akcích bude omezený na stovku

Zítra přijde den, na který se většina lidí těšila. Začne totiž třetí vlna rozvolňování opatření. Ta otevře zahrádky restaurací, kina nebo muzea. Fungovat začnou také kadeřnické salóny, kosmetické služby a obchodní centra. Do lavic usednou i deváťáci a maturanti.

Své zahrádky budou moci otevřít vinotéky, kavárny, restaurace nebo bufety. V provozu by měly být už i záchody. Mezi stoly bude stále platit odstup 1,5 metru. Po každém zákazníkovi bude vydezinfikována židle. 

Od zítra se otevřou i dveře provozoven s plochou nad 5 tisíc metrů čtverečních. Dětské koutky ale zatím zůstanou zavřené. Zákazníci si také budou moci zkoušet oblečení. I v obchodních centrech budou muset lidé dodržovat dvoumetrový rozestup a u každého vchodu bude připravena dezinfekce. 

Ke svým pracovním „nástrojům“ se vrátí kadeřnice, kosmetičky, manikérky nebo pedikérky. Všichni tito pracovníci jsou povinni nosit roušku a ochranný štít. 

Dočkají se i milovníci kultury. Do provozu opět naskočí kina, divadla, otevřou se výstavní síně, muzea a galerie. Počet osob na akci se zvýší na stovku. V kině je podmínkou, aby diváci seděli ob jednu řadu a vždy byla mezi nimi minimálně jedna volná sedačka – to neplatí pro členy rodiny. Bohužel film si zatím budeme muset vychutnat bez jídla a pití. 

Rozroste se i počet lidí, kteří mohou být přítomni na svatbách. Z dosud deseti možných bude povoleno sto lidí. Tento počet bude platit i pro konání hromadných akcí. 

K plnohodnotným tréninkům se vrátí i sportovci, kteří nebudou muset mít roušky. Trénovat budou moci i na vnitřních sportovištích. Fitness centra a posilovny otevřou toalety. Bez sprch a šaten se ale budeme muset zatím stále obejít. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky rozvolňování opatření, akce, koronavir, kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tess Branna

Zdravím Adélo! Dá se zjistit jak je to s kinem Kotva? Děkuji :)

Pondělí, 11. května 2020, 17:35Odpovědět

Zítra se otevřou zahrádky, kina a začnou fungovat i kosmetické služby. Počet osob na akcích bude omezený na stovku  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.