Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Čtyři nové případy nákazy koronavirem souvisí s nedávno ukončeným dětským táborem

Během včerejšího dne přibylo na jihu Čech 11 nově potvrzených případů nákazy koronavirem. Jeden z nakažených se infikoval v zahraničí, další čtyři na dětském táboře. Aktuálně pozitivních v kraji je 376 osob, nejvíce z nich je na Českobudějovicku.

Počty nakažených v jednotlivých částech kraje:
Českobudějovicko: 117
Táborsko: 89
Strakonicko: 64
Prachaticko: 36
Písecko: 24
Jindřichohradecko: 23
Českokrumlovsko: 23

„V jednom případě šlo o kontakt s potvrzeným případem v rodině a ve dvou s již dříve pozitivně testovanou osobou na pracovišti. Jedna osoba se infikovala od kamarádky, jedna v Praze a další si nákazu přivezla ze Slovenska nebo Maďarska. Další čtyři nové případy souvisely s nedávno ukončeným dětským táborem. V jednom případě zdroj nákazy zatím neznáme a pokračujeme v jeho zjišťování,“ uvedla zástupkyně epidemioložky jihočeské hygienické stanice Gabriela Žampachová.

V jižních Čechách se v současné době mohou samoplátci nechat testovat v odběrových místech všech jihočeských nemocnic s výjimkou českobudějovické. V krajském městě najdou odběrové místo v laboratořích Synlab v ulici U tří lvů. Laboratoř Nextclinics znovu testuje samoplátce ve stanu u hlavního vchodu do areálu výstaviště v Husově ulici.

„Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 29 485 osob. V povinné karanténě se k nedělní 18. hodině nacházelo 358 osob. Počet vyšetřených samoplátců v regionu se v neděli zvýšil o 17 na celkových 6 718,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUNI

Štítky České Budějovice, Jihočeský kraj, koronavirus, KHS, hygiena, onemocnění, infekční onemocnění, COVID-19, dětský tábor, Česko, okres České Budějovice, Slovensko, Maďarsko, Praha, Krajská hygienická stanice, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyři nové případy nákazy koronavirem souvisí s nedávno ukončeným dětským táborem  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.