Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tento týden nejspíš otevřou papírnictví, obchody s oblečením pro děti a prodejny se spodním prádlem

Premiér Andrej Babiš (ANO) v neděli v České televizi připustil, že vláda nejspíš od úterý povolí znovuotevření části maloobchodního prodeje. Konkrétně by se mělo jednat o papírnictví, obchody s dětským oblečením a obuví a obchody se spodním prádlem.

„Na základě debaty s panem Havlíčkem a Blatným v pondělí rozhodneme o možnosti, že od úterý, předpokládám, že to vláda schválí, rozšíříme segment maloobchodu. To znamená papírnictví, prodejny s dětským oblečením a obuví, prodejny spodního prádla,“ prohlásil Babiš.

Premiér na druhou stranu nepředpokládá, že by tento týden došlo ještě k nějakému dalšímu uvolnění opatření. „Nějaké další rozvolňování si neumím představit při tomto počtu hospitalizovaných," dodal Babiš. Před unáhleným rozvolněním varoval také prezident České lékařské komory Milan Kubek. Zároveň kritizoval vládu za očkování, není podle něj dostatečně připravené.

Kubek míní, že výrazné rozvolnění ekonomiky by nemělo přijít dřív, než se podaří naočkovat zdravotníky, chronicky nemocné lidi, seniory a sociální pracovníky, kteří o ně pečují. Žáci a studenti by podle něj v případě znovuotevření škol měli každý týden plošně podstupovat antigenní testy. Testování zaměstnanců by mělo být i podmínkou provozu továren, řekl v televizi CNN Prima News.

Nynější vlna koronaviru je podle Kubka úplně zbytečná a odpovědnost za ni nese nesmyslné rozvolnění vládních opatření na začátku prosince. Na už přetížené nemocnice přitom nyní dopadá vedle testování také zapojení do očkování. „Nebýt nemocnic, tak se očkování nerozběhlo, protože nebylo připraveno prakticky vůbec nic," podotkl. Vláda podle něj věci dělá na poslední chvíli a potíže při pátečním spuštění on-line systému pro očkování lidí nad 80 let ukázaly, že nemůže registrovat miliony zájemců o vakcínu, jak se s tím počítalo od 1. února.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vláda, koronavirus, opatření, obchod, spodní prádlo, oblečení, Andrej Babiš, ANO 2011, Česká televize, Milan Kubek, Česká lékařská komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden nejspíš otevřou papírnictví, obchody s oblečením pro děti a prodejny se spodním prádlem  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.