Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějovická charita vyhlásila sbírku respirátorů pro lidi v nouzi

Českobudějovická charita vyhlásila sbírku respirátorů pro lidi v nouzi. Určené budou například pro chudší rodiny, samoživitele nebo pro lidi bez domova. Prostřednictvím potravinových bank mohou dostat roušky, které jim ale neřeší vstup do obchodů, MHD nebo zdravotnických zařízení, kam se teď může jen s respirátorem.

"Pokud můžete pomoci a chcete darovat respirátory, rádi je prostřednictvím našich služeb předáme potřebným, o které pečujeme," uvedla Isabela Šilhová z charity. Dodala, že v minulém roce poskytla Městská charita České Budějovice služby 1800 dospělým.

Respirátory mohou lidé nosit do sídla charity na Žižkově třídě a na další tři sběrná místa. Jsou v Domě sv. Pavla, kde je azylový dům s noclehárnou, v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež v ulici Skuherského a v Dominu v Jizerské ulici, které poskytuje služby lidem s chronickým duševním onemocněním.

Respirátory či nanoroušky musí mít lidé nasazené v MHD, zdravotnických zařízeních nebo obchodech rozhodnutím vlády od čtvrtka, protože se epidemická situace v zemi zhoršuje.

Chirurgické roušky rozváželi hasiči ze skladu Správy státních hmotných rezerv v Opočínku do potravinových bank v Česku v úterý. Tyto ochranné pomůcky dostávají potřební v různých sociálních skupinách zdarma.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, sociální, koronavirus, charita, Č. Budějovice, respirátor, České Budějovice, Správa státních hmotných rezerv, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Pomoc lidem v nouzi je správná věc. Nejsem si ovšem jist, že bezdomovci jsou lidé v nouzi. Spíš si myslím, že jim tento jejich životní styl vyhovuje a proto nevím proč je podporovat nebo je nezaslouženou pomocí utvrzovat v tom, že konají správně!

Středa, 3. března 2021, 08:25Odpovědět

Budějovická charita vyhlásila sbírku respirátorů pro lidi v nouzi  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.