Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V obci Kovářov proběhlo masivní testování na covid-19. Hygienici tam evidují nezvykle velký výskyt onemocnění

Na jihu Čech zrychluje růst počtu lidí s koronavirem. V kraji podle hygieniků zemřelo za posledních 24 hodin třiadvacet pacientů s tímto onemocněním. Počet nakažených se ve stejném období zvýšil o 797 na současných 7830. Kvůli nezvykle velkému výskytu onemocnění v Kovářově na Písecku byli během úterý obyvatelé obce masivně testování.

„Dnes jsme ve spolupráci s vedením obce, Nemocnicí České Budějovice a Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje organizovali hromadné testování občanů Kovářova na Písecku. Za poslední čtyři týdny jsme pozorovali vysoké mezitýdenní nárůsty nových případů v obci. Takto významný výskyt jsme v žádné jiné obci v posledních měsících neměli. Proto se snažíme předejít masivnímu rozšíření infekce testováním,“ shrnula v úterý večer ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.     

Během jediného dne se v obci podařilo odebrat kolem pěti set vzorků, většina výsledků bude k dispozici ve středu. „Děkuji moc svým kolegyním, lékařům a sestrám infekčního oddělení českobudějovické nemocnice v čele s primářem Alešem Chrdle, hasičům a občanům Kovářova v čele se starostou Pavlem Hrochem. Právě západní okresy, sousedící s Plzeňským a Středočeským krajem - Písecko a Strakonicko – jsou aktuálně okresy s nejvyšším relativním výskytem covid-19 v jižních Čechách,“ dodala.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUNI

Štítky ČR, koronavirus, Jihočeský, nemoc, Kovářov, okres Písek, Česko, Jihočeský kraj, Hasičský záchranný sbor, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Kde se neočkuje musí být nakažení. Je snad jiná logika? Na nezodpovědnost obyvatel to nesvádějme.

Čtvrtek, 4. března 2021, 08:09Odpovědět

Monca Kopacka

Ani se nedivím v Písku jsem byla s rouškou minulý týden sama.

Středa, 3. března 2021, 20:17Odpovědět

Vladimír Štaif

Už to tam byl obhlídnout a hasit Kuba?

Středa, 3. března 2021, 11:46Odpovědět

Jaroslava Svobodová

Jediné co nám může pomoci.Modlení.

Středa, 3. března 2021, 11:31Odpovědět

Pavel Kozelský

Sorty, testováním nic nezastavíte. To se povede jen totální uzávěrou obce do karantény. Testování je jen potvrzení toho co je známo z dat o nakažených, v Kovářově a to, že se covid šíří.

Středa, 3. března 2021, 11:20Odpovědět

V obci Kovářov proběhlo masivní testování na covid-19. Hygienici tam evidují nezvykle velký výskyt onemocnění  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.