Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na antigenní testy v jihočeských nemocnicích nejsou termíny

Žadatelé o antigenní testy na koronavirus musí v jihočeských nemocnicích čekat na volný termín několik dnů i týdnů. Kapacitu zahltilo testování zaměstnanců firem, které nedávno začalo.

V českobudějovické nemocnici jsou termíny obsazené na celý týden. "Bohužel, žádné jiné (kapacity) nabídnout nemůžeme. Jak antigenní testy, tak PCR testy jsou na maximální možné kapacitě a víc toho nezvládneme," řekla za českobudejovickou nemocnici Iva Nováková. Dodala, že nelze vyloučit, že občas se nějaký obsazený termín uvolní. Ale jde spíš o náhodu.

Ve strakonické nemocnici musí žadatelé na antigenní testy čekat dva týdny. "Přesto se snažíme uspokojit poptávku, ale přednost samozřejmě mají objednaní pacienti. Naše nemocnice se podílí na povinném testování zaměstnanců 12 firem," uvedla referentka strakonické nemocnice Kateřina Koželuhová.

Přibližně týden pak čekají žadatelé na antigenní testy v nemocnici v Českém Krumlově. "Na hraně kapacity a možností jsme byli už v momentě, kdy začali vyžadovat testy pendleři dojíždějící do zahraničí. Když se k tomu přidaly podniky, tak se ten systém zcela zahltil," řekl člen představenstva českokrumlovské nemocnice Vojtěch Remeň.

Povinné testování musely minulý týden zahájit firmy. Velké nad 250 zaměstnanců měly s testováním začít ve středu a dokončit ho do 12. března. Střední podniky s 50 až 249 pracovníky s testováním měly začít v pátek. Od této středy se bude povinnost týkat i úřadů s 50 a více pracovníky.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, testování, Jihočeský, rychlý antigenní test, Nemocnice České Budějovice, Katharina Cibbini-Koželuch, Nemocnice Český Krumlov, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na antigenní testy v jihočeských nemocnicích nejsou termíny  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.