Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeský kraj dostane v příštím týdnu 22 tisíc dávek vakcín

Jihočeský kraj bude mít v týdnu po Velikonocích k dispozici více než 22 tisíc dávek na očkování proti koronaviru. Přibližně polovinu z toho použije na očkování druhou dávkou. Nově protilátku dostane zhruba 11 500 lidí. Novinářům to řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Podle něj distribuce dávek od státu není stále v takovém množství, jak by si kraj představoval.

"Bohužel dodávky vakcín jsou stále malé. Kapacita našich očkovacích center je více než 40 tisíc očkovaných za týden a ve spolupráci s praktickými lékaři můžeme dosáhnout bez problémů 50 tisíc očkovaných týdně. Doufám, že vláda dodrží svoje sliby a v průběhu dubna se budou dodávky navyšovat," uvedl Kuba.

Dodal, že v příštím týdnu kraj obdrží 16 380 dávek od společnosti Pfizer a 5800 dávek od Astry Zeneky. Očkovací látky rozdělí podle připraveného klíče. "Všechny vakcíny Pfizer budou použity na očkování seniorů nad 70 let a chronicky nemocných pacientů. Vakcíny Astra Zeneca použijeme z části na očkovaní pedagogů, které chceme v tomto týdnu již definitivně dokončit. Dalších 4000 vakcín Astry Zeneky rozdělíme mezi praktické lékaře na pokračování očkování seniorů v jejich ordinacích," uvedl hejtman.

Očkování v Jihočeském kraji proti koronaviru podstoupilo dosud více než 96 tisíc lidí, z toho téměř 27 tisíc už obdrželo obě dávky vakcíny. Region má zhruba 640 tisíc obyvatel.

V Jihočeském kraji je nyní 11 573 případů koronaviru. Od loňského března, kdy byl v regionu zaznamenán první případ onemocnění covidem-19, v souvislosti s ním zemřelo 1394 lidí. V kraji se už koronavirem nakazilo 87 053 lidí. Vyléčilo se 74 086 pacientů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 6

Štítky ČR, koronavirus, správa, očkování, Jihočeský, Jihočeský kraj, vakcína, Martin Kuba, Velikonoce, ODS, COVID-19, Pfizer, AstraZeneca

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj dostane v příštím týdnu 22 tisíc dávek vakcín  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.