Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Další harmonogram otevírání škol podle Babiše zatím není jasný

Další harmonogram otevírání škol podle premiéra Andreje Babiše zatím není jasný. Novinářům řekl, že vnímá jako nelogické především uzavření mateřských škol. Premiér dodal, že další postup při otvírání škol projedná vláda i rada pro zdravotní rizika v pondělí. Školy se od 12. dubna otevřely rotačně jen pro první stupeň základních škol, do mateřinek mohou chodit jen předškoláci. Termín možného návratu dalších skupin dětí do lavic je podle Babiše 26. dubna.

„Děti, školy a sport jsou naše priority. Budeme o tom diskutovat. Nějaké konkrétní návrhy nebo sliby ale nejsou na stole," řekl premiér Andrej Babiš. Dodal, že osobně jej trápí situace v mateřských školách. „Nepovažuji za logické, že mohou chodit jen šestileté děti a ty menší chodit nemůžou. To jsme řešili už minule, tehdy to ministerstvo zdravotnictví odmítlo. Epidemická situace je důležitá. Důležité jsou ale i matky těchto dětí, které jsou i učitelky a sestřičky. Musíme vnímat i pozici rodičů," řekl Babiš.

Doma stále zůstávají žáci druhého stupně základních škol, středoškoláci i studenti vysokých škol. Děti docházející do škol se dvakrát týdně musejí testovat antigenními testy. Ty ale odhalily jen minimum nakažených. „Z 19 389 testovaných dětí bylo 10 vyhodnoceno preventivním testem jako pozitivní, tyto děti půjdou nejprve na test metodou PCR. Z 6 336 testovaných pedagogů nebyl pozitivní nikdo,“ uvedla ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých KHS Jihočeského kraje Marie Nosková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky koronavirus, školy, otevírání, testování, Andrej Babiš, Marie Pštrossová-Nosková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další harmonogram otevírání škol podle Babiše zatím není jasný  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.