Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z téměř 60 tisíc testů v jihočeských školách je pozitivních minimum

Preventivní testování školáků a učitelů v týdnu odhalilo 14 dětí a dva učitele, téměř z 60 tisíc testů. PCR testy pak potvrdily čtyři pozitivní žáky a jednoho pedagoga. Novinářům to v tiskové zprávě sdělila ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Hygienici na jihu Čech během včerejšího dne evidovali 281 nových případů koronaviru, o 157 méně než minulý pátek. Laboratoře otestovaly PCR metodou 832 vzorků. Z nových případů se jich 112 potvrdilo z přenosů v rodině, mezi sousedy nebo přáteli, v 17 případech na pracovišti. „Mezi zdravotníky evidujeme dva přenosy a v zařízeních sociálních služeb rovněž dva, ve školství pět," uvedla ředitelka hygieny Kveta Kotrbová. Ve třech případech se lidé nakazili v Rakousku, jeden na Ukrajině, jeden v Egyptě. V povinné karanténě je 2007 Jihočechů.

V jihočeských školách se udělalo od 12. do 15. dubna 58 864 preventivních testů, z toho 42 039 testů dětí a 16 825 dospělých. Pozitivní byly u 14 dětí a dvou pedagogů. „Následné testování metodou PCR potvrdilo pozitivitu u čtyř dětí a jednoho pedagoga. K dnešnímu odpoledni jsme vystavili 28 karantén ve dvou různých školách," doplnila Kotrbová.

V jižních Čechách se od začátku pandemie loni na jaře prokázal covid-19 u 92.841 lidí. Aktuálně je pozitivních 6811 Jihočechů. Vyléčilo se kumulativně 84.471 obyvatel kraje. Od loňského března zemřelo v souvislosti s koronavirem v kraji 1559 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Jihočeský kraj, školy, koronavirus, cestování, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, COVID-19, Česko, Rakousko, Ukrajina, Egypt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z téměř 60 tisíc testů v jihočeských školách je pozitivních minimum  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.