Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V jižních Čechách přibývá méně něž 100 pozitivních denně

Hygienici v Jihočeském kraji zaznamenali za posledních 24 hodin 24 případů koronaviru. Počet aktuálně pozitivních klesl o 482 na 2190 případů, což je stav, který byl v kraji naposledy začátkem října. Průměrně teď přibývá 92 případů denně, tak málo bylo v jižních Čechách naposledy na konci září. Novinářům to dnes v tiskové zprávě sdělila ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Podle portálu Covdata připadá na jihu Čech za poslední týden na 100 tisíc obyvatel 71 případů. Podle dat ministerstva zdravotnictví podali zdravotníci v kraji s 640 tisíc obyvatel dosud 261 213 očkovacích dávek, z toho 1470 za neděli.

Laboratoře v kraji za nedělní večer a dnešek PCR metodou otestovaly 146 vzorků. Z nově potvrzených případů bylo devět z přenosu v rodině. "V minulém týdnu jsme se po osmi měsících dostali s průměrným přírůstkem nových případů pod stovku za den, bylo to průměrných dvaadevadesát za den. Tolik jsme měli naposledy loni na konci září," uvedla ředitelka.

V jihočeských školách se minulý týden udělalo 47 726 antigenních testů, z toho 39 823 u dětí. Vyšlo z nich 16 podezření u dětí a dvě u dospělých. "Následné testování metodou PCR potvrdilo dvě pozitivity u dětí," uvedla ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých krajské hygienické stanice Marie Nosková.

V jižních Čechách se od začátku pandemie loni na jaře prokázal covid-19 u 97 582 lidí. Vyléčilo se kumulativně 93 633 obyvatel kraje. Od loňského března zemřelo na jihu Čech v souvislosti s koronavirem 1759 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MUNI Brno

Štítky ČR, koronavirus, Jihočeský, Jihočeský kraj, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Kvetoslava Kotrbová, Česko, Marie Pštrossová-Nosková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jižních Čechách přibývá méně něž 100 pozitivních denně  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.