Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Počet nakažených koronavirem klesá. V kraji za sobotní odpoledne a neděli přibyly jen dva případy

Pouhé dva případy onemocnění covidem hlásí jihočeští hygienici za sobotní odpoledne a neděli. Aktuálně je pozitivních 1 100 Jihočechů. O víkendu nebylo hlášeno žádné úmrtí v souvislosti s onemocněním. Aktuální statistika ukazuje, že je onemocnění stále na ústupu. Od začátku pandemie bylo na jihu Čech potvrzeno 98 240 případů.

„U obou dnešních případů byl cestou přenosu kontakt v rodině. Aktuálně pozitivních je 1 100 Jihočechů, počet karantén zůstal na 688 osobách. V uplynulém týdnu jsme zaznamenali v kraji celkem 274 nových případů, to je průměrně 39 nových případů na den. Týden předtím to bylo 708 případů a 58 nových na den, registrujeme tedy další mezitýdenní pokles nově diagnostikovaných případů zhruba o jednu třetinu,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické služby Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Z 1 100 aktivních případů je jich evidováno 463 na Českobudějovicku, 106 na Táborsku, 115 na Písecku, 177 na Českokrumlovsku, 79 na Jindřichohradecku, 81 na Prachaticku a 79 na Strakonicku.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky České Budějovice, koronavirus, hygiena, KHS, Kvetoslava Kotrbová, nemoc, Česko, Jihočeský kraj, COVID-19, okres České Budějovice, okres Tábor, okres Písek, okres Český Krumlov, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených koronavirem klesá. V kraji za sobotní odpoledne a neděli přibyly jen dva případy  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.