Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Jihočeském kraji za poslední týden přibylo 903 nových případů covidu

V Jihočeském kraji za poslední týden přibylo 903 nových případů koronaviru. Je to o 279 méně než za stejné období o týden dříve. V kraji nyní připadá 149 případů koronaviru na 100 tisíc obyvatel. Vyplývá to z aktuálních dat ministerstva zdravotnictví.

„Situace kolem vývoje koronaviru v kraji nevidím nijak dramaticky. Důležitým indikátorem je počet pacientů s covidem v nemocnicích, které jsou v tomto ohledu prakticky prázdné," řekl jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS). Všechny nemocnice v regionu, jejichž akcionářem je Jihočeský kraj, přistoupily k preventivním opatřením. Například požadují po návštěvách, aby v případě příznaků respiračních onemocnění nebo na některých odděleních použily respirátory. Krajské nemocnice jsou v Českých Budějovicích, Táboře, Českém Krumlově, Jindřichově Hradci, Písku, Strakonicích, Prachaticích a Dačicích.

Dvě dávky očkování proti covidu absolvovalo na jihu Čech téměř 61 procent lidí, nových zájemců moc nepřibývá. Denně očkování v kraji podstoupí jen pár desítek lidí. V kraji žije přibližně 640 tisíc obyvatel. Od začátku pandemie před dvěma lety se prokázal covid u více než 250 tisíc lidí. Vyléčilo se dosud přes 95 procent obyvatel kraje. Od března 2020 zemřelo na jihu Čech v souvislosti s koronavirem 2717 lidí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv VARS

Štítky koronavirus, statistika, Jihočeský kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Martin Kuba, ODS, Česko, České Budějovice, Český Krumlov, Tábor, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji za poslední týden přibylo 903 nových případů covidu  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.