Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Silvestrovská noc byla v nemocnicích klidná, pyrotechnika přivedla v Budějcích na sál jen dva pacienty

Klidnější noc zažila při příchodu nového roku českobudějovická nemocnice. Do sedmé hodiny ranní zde doktoři ošetřili přibližně patnáct úrazů souvisejících se silvestrovskými oslavami. Především šlo o zranění po pádech v opilosti. Pyrotechnika byla ve dvou případech důvodem k operaci a následné hospitalizaci.

Právě jeden takový pacient byl převezen z Nemocnice Strakonice. „Jednomu pacientovi utrhla petarda dva prsty na ruce, proto byl poslán do Českých Budějovic na operaci,“ uvedl ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala. Jinak byla její chirurgie zaměstnána deseti drobnými úrazy.

Sedm lehkých zraněních ošetřili doktoři v Nemocnici Prachatice. Dvakrát se jednalo o pořezané ruce od rozbitých lahví, další dva lidé se popálili pyrotechnikou. Jinak šlo o zlomenou čéšku, nosní kůstky a roztržené rty. V Jindřichově Hradci musel zase ze čtyř ošetřených pacientů jeden na operační sál s poraněnou rukou od pyrotechniky.

Policisté nemuseli řešit žádný závažný případ, šlo jen o drobné potyčky. Podobně na tom byli i hasiči. Záchranáři vyjeli ke 122 případům, oproti minulým oslavám tak zažili klidnější noc. Na protialkoholní léčebnu byli v noci umístěni tři lidé, zaplnila se pak nad ránem, kdy na ni byli převezeni další čtyři lidé z nemocnice.

Foto pixabay.com

Štítky silvestr, pacient, nemocnice, pyrotechnika, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, Tomáš Fiala, Nemocnice Strakonice, a.s., Nemocnice Prachatice, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestrovská noc byla v nemocnicích klidná, pyrotechnika přivedla v Budějcích na sál jen dva pacienty  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.