Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Šest let stavěl v Dasným rodinný dům, ráno ho zachvátil požár

Smutný pohled se naskytl českobudějovickým profesionálním hasičům a hlubockým dobrovolným hasičům, kteří v úterý ráno přijeli k požáru rozestavěného rodinného domu v Dasným. Uvnitř naštěstí nikdo nebyl a požár se nemohl rozšířit na další objekty.

„Jako první k požáru přijela českobudějovická jednotka. Velitel zásahu podal zprávu, že hoří samostatně stojící rozestavěný domek po půdorysu 10 x 10 metrů. Okolo osmé hodiny hasiči dostali požár pod kontrolu, za další hodinu byl požár zcela uhašen,“ přidává informace mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Podle informací TV Nova byl majitelem čtyřiadvacetiletý Karel Radouch, kterému se během několika desítek minut zhroutil sen žít ve vlastním domě. Na stavbě dělal se svým otcem dlouhých šest let, na práci si nikoho nenajali. Touha přestěhovat se na samotu u lesa s přítelkyní je však přes zklamání nadále silná, a tak co nejdříve začne s opravou domu.

Vyšetřovatel stanovil na základě informací od majitele výši škody na 100 tisíc korun, hodnota uchráněného majetku je dvojnásobná. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, TV Nova, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šest let stavěl v Dasným rodinný dům, ráno ho zachvátil požár  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.