Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Pro zraněnou řidičku ze zdemolované felicie musel k Jinínu vrtulník

Před pondělní osmou hodinou ranní museli vyjet profesionální strakoničtí hasiči k vážné dopravní nehodě u Jinína na Strakonicku, kde se střetly vozy Renault Scenic a Škoda Felicia. Na místo musel vyrazit i vrtulník Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

„V době příjezdu hasičů byly oba zcela zdemolované vozy za krajnicemi vozovky. Ve Felicii zůstala zaklíněná zraněná řidička. Na její vyproštění hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení, pomocí kterého odstřihli sloupky vozu a odklopili celou střechu,“ říká k průběhu zásahu mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. 

Po vyproštění zraněné řidičky z vozu došlo k jejímu předání zdravotníkům, kterými byla transportována do nemocnice letecky. Další dvě zraněné osoby našli hasiči v Renaultu Scenic. „Jejich vyproštění bylo pro zasahující hasiče jednodušší, tentokrát se obešli bez hydraulického zařízení. I tyto dva zraněné si převzali zdravotníci,“ doplňuje Matějů.

Hasiči poté provedli protipožární opatření u aut a zamezili i úniku provozních kapalin. Místo nehody následně předali policistům, kteří silnici uzavřeli v obou směrech a zahájili šetření střetu. 

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky Škoda Felicia, Renault Scénic, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, okres Strakonice, Jinín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro zraněnou řidičku ze zdemolované felicie musel k Jinínu vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.