Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Podvodnice láká z lidí peníze, vybírá na kojenecké ústavy a dětské domovy

Narazili jste v posledních dnech a týdnech na osoby, které od vás chtěly finanční příspěvek ve výši několika desítek korun pro sbírky na kojenecké ústavy a dětské domovy? A přispěli jste? Dost možná jste se stali obětí dvou podvodníků. Žena na fotografii, pravděpodobně podle pokynů svého komplice, vybírá od náhodných občanů po celém kraji, ale možná i v rámci celé republiky, peníze.

„Za ty rozdává drobnosti jako gumičky, obrázky, plastové smajlíky. Žena operuje v obchodních centrech, restauracích, nádražích i ulicích měst. Jak policisté zjistili, žádná sbírka není registrovaná ani na ženu či jejího společníka, ani na společnost Adonison, jejímiž doklady se žena při dotazech dárců ohání,“ přidává mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner. Ti teď jejich jednání prověřují jako podvodné.

Částky jsou zpravidla minimální, žena žádá o finanční příspěvek ve výši několika desítek korun pro sbírky na kojenecké ústavy a dětské domovy. Každý, kdo byl touto ženou osloven, by se měl nyní přihlásit budějckým policistům na lince 158, kde zanechá svůj kontakt. „Zatím evidujeme škodu za několik desítek tisíc korun. Podle dosud shromážděných informací policisté ví, že žena v každém městě ‚vybírá‘ na místní či nejbližší dětský domov, aby působil co nejvíce věrohodně. Falešné sbírky dvojice provozuje od jara loňského roku,“ doplňuje Matzner.

Momentálně by žena a její společník mohli vybírat peníze pro zvířecí útulky.

Foto Policie České republiky

Štítky dětský domov, ústava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice láká z lidí peníze, vybírá na kojenecké ústavy a dětské domovy  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.