Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Senior venčil u elektrárny ve Zlaté Koruně psa, jeho tělo našli v pátek potápěči ve Vltavě

Tragický konec má pátrání po sedmašedesátileté osobě, které během čtvrtečního odpoledne zahájili jihočeští kriminalisté u obce Zlatá Koruna na Českokrumlovsku. Tělo patrně místního občana dnes krátce po jedenácté hodině nalezli potápěči jihočeské zásahové jednotky v řece u elektrárny. Případ je nadále prověřován.

„Ve čtvrtek, krátce po půl druhé odpolední, jsme přijali oznámení od občana Zlaté Koruny, který na levém břehu řeku Vltavy v prostoru malé elektrárny zaznamenal pohyb muže venčícího svého psa. Po malé chvilce si všiml, že se muž již na místě nenachází a na břehu zůstal pouze jeho pes. Na hladině následně spatřil čepici uvedeného muže,“ přidává informace o případu mluvčí jihočeských policistů Miroslav Doubek. 

K místu tak bleskurychle vyrazili policisté. Ti ve spolupráci s hasiči začali po zmizelém muži pátrat. Zjistili, že by mělo jít o sedmašedesátiletého občana Zlaté Koruny, čemuž naznačovalo i to, že se nenacházel ve svém bydlišti a na dalších obvyklých místech. Nedostupný byl i jeho mobilní telefon.

„Rozsáhlá pátrací akce, která trvala až do večerních hodin, nepřinesla bohužel k nalezení uvedeného muže žádných kladných poznatků. Pátrání tak pokračovalo v pátek, a to s využitím policejních potápěčů a ve spolupráci s příslušníky Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje,“ dodává Doubek.

Tělo pohřešovaného muže nakonec našli potápěči ve Vltavě v pátek přibližně v 11:10.

Foto Policie České republiky

Štítky potápěč, Zlatá Koruna, elektrárna, Vltava, pes, okres Český Krumlov, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior venčil u elektrárny ve Zlaté Koruně psa, jeho tělo našli v pátek potápěči ve Vltavě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.