Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Pod vlivem alkoholu ujížděl v autě policistům. Ti museli na vůz vystřelit

Scénu jako z kultovního německého seriálu Kobra 11 mohli sledovat v sobotu nad ránem lidé u Plané nad Lužnicí. Táborští policisté zde pronásledovali vůz Ford Mondeo, který chtěli zastavit za spáchání dopravního přestupku.

Jenže řidič vozidla neuposlechl výzev k zastavení a začal policistům ujíždět směrem na Veselí nad Lužnicí. Ti tak automobil pronásledovali. „V obci Veselí nad Lužnicí sjel ujíždějící řidič mimo komunikaci, a když u něho policisté zastavili a zablokovali mu cestu, tak do služebního vozidla nacouval a začal opět ujíždět. Policisté použili varovné výstřely a také střelili na pneumatiku vozu. Vozidlo s poškozenou pneumatikou musel nakonec pronásledovaný odstavit. Z vozidla následně utekl,“ přidává mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Pátrání po řidiči skončilo po dvou hodinách, kdy ho policisté dopadli a zadrželi. Ten se poté k řízení a útěku přiznal. Navíc se ukázalo, že byl pod vlivem alkoholu. V normálním případě by se tak jednalo pouze o přestupek. Svým jednáním byl však obviněn z násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci. Pokud bude odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody až do výše šesti let. 

Štítky Ford Mondeo, Kobra 11, Planá nad Lužnicí, Veselí nad Lužnicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod vlivem alkoholu ujížděl v autě policistům. Ti museli na vůz vystřelit  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.