Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Chtěl rozměnit peníze. Seniorku následně přes okno okradl

Kriminalisté z Českého Krumlova prošetřují případ okradení seniorky z prosince loňského roku. Na základě zjištěných informací se jim povedlo vytvořit identikit možného pachatele. Ten se totiž v uvedené době pohyboval na inkriminovaném místě.

„Dne 20. prosince 2015 v odpoledních hodinách zaklepal dosud neznámý pachatel na okno bytu seniorky v přízemí jednoho z domů v ulici Serpentina v Českém Krumlově a požádal ji o rozměnění bankovky v hodnotě 2000 korun. S legendou, že potřebuje vrátit peníze sousedovi, kterému přivezl dřevo. Žena ochotně muži přinesla peníze na rozměnění,“ popisuje děj krádeže mluvčí policistů Lenka Kozoňová.

Jenže před samotnou výměnou se pachatel naklonil do okna, seniorce vytrhl peníze z ruky a utekl. Podle popisu by mělo jít o muže zdánlivého stáří 33 až 35 let, střední postavy, vysokého přibližně 170 centimetrů. Na sobě měl mít modrou pracovní kombinézu.

Policisté nyní zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež. Kdokoliv by muže z identikitu poznal, měl by neprodleně předat informace na policejní služebnu v krumlovské Tovární ulici, na telefonní číslo 974 232 700 nebo na tísňovou linku 158. Ozvat by se měli i ti, kteří by do případu mohli vnést doplňující informace.

Foto identikit Policie České republiky

Štítky peníze, okno, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěl rozměnit peníze. Seniorku následně přes okno okradl  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.