Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Pobíhající koně na Strakonicku způsobili tři nehody, dva jsou mrtví

Šest volně pobíhajících koní či poníků způsobilo dnes ráno u Sedlice na Strakonicku tři dopravní nehody. Jeden kůň po střetu s osobním automobilem zahynul. Čtyři koně byli zraněni, jednoho z nich musel veterinář utratit. Řidičům se nic nestalo, škoda na vozidlech byla odhadnuta na zhruba 163 tisíc korun.

„Koně utekli v brzkých ranních hodinách soukromému majiteli z Písecka z ohrady. Během půl hodiny způsobili tři dopravní nehody,“ uvedla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Majitel koní se podle ní dopustil správního přestupku. „Podle zákona na ochranu zvířat musí zvířata zajistit proti úniku. Zřejmě mu bude hrozit pokuta. Její výši nyní nejsme schopni blíže specifikovat,“ dodala.

„První nehoda se stala u železničního přejezdu u obce Hněvkov, kde se střetla dvě vozidla s pobíhajícími koňmi, ke druhé nehodě došlo na silnici mezi Hněvkovem a Blatnou a třetí se stala u odbočky na Škvořetice,“ řekla.

Zdroj ČTK

Štítky okres Strakonice, havárie, Sedlice, okres Písek, Hněvkov, Blatná, Škvořetice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pobíhající koně na Strakonicku způsobili tři nehody, dva jsou mrtví  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.