Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Pětašedesátiletý řidič havaroval na dálnici dvakrát v jeden den. Neměl lékařskou prohlídku

Pouhých pět hodin od sebe dělilo dvě dopravní nehody na dálnici D3, který zapříčinil stejný muž. Pětašedesátiletý muž nejprve havaroval na 75. kilometru ve směru od Mezna na Tábor, odpoledne se tomu tak stalo asi o patnáct kilometrů dále stejným směrem. Paradoxem je, že vždy řídil jiné vozidlo.

První nehodu vyšetřovali dopravní policisté z Dálničního oddělení Chotoviny v úterý v 9:40. „Po najetí na dálnici ve směru na Tábor, na přibližně 75. kilometru, v místě s dopravním omezením, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem a v místech, kde bylo instalováno přenosné dopravní značení, vjel na uzavřený úsek dálnice a s vozidlem havaroval do směrové tabule a následně do svodidel,“ popisuje událost mluvčí policistů Milan Bajcura.

Policisté na místě nehodu vyšetřili a zjistili, že řidič nemá platnou povinnou lékařskou prohlídku, která je nutná po 65. roku věku. Jenže to asi ještě netušili, že nejde o poslední úterní setkání s dotyčným mužem.

O několik hodin později totiž policisté vyjížděli k nehodě, která se ve stejném směru stala o patnáct kilometrů dále. To už řidič bez povinné lékařské prohlídky seděl ve voze značky Dacia Logan. „Dle šetření dopravních policistů nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, vjel na pravou krajnici, kde najel na pravé svodidlo a skončil na boku mimo komunikaci. Přitom se lehce zranil,“ zmiňuje Bajcura.

Následným vyšetřováním bylo policisty prokázáno, že pětašedesátiletý řidič neměl více jak půl roku řídit. Jeho dvojnásobný přestupek bude nadále řešen v jejich kompetenci.

Foto Dominik Svoboda

Štítky dálnice, Mezno, Tábor, Chotoviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětašedesátiletý řidič havaroval na dálnici dvakrát v jeden den. Neměl lékařskou prohlídku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.