Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Svou třiaosmdesátiletou matku verbálně i fyzicky napadl. Předtím ji ještě okradl o peníze

Fyzické napadání je evidentně „oblíbené“ v jakémkoliv věku. Devětapadesátiletý muž z Jindřichova Hradce totiž pod vlivem alkoholu napadnul na začátku nového roku svou o čtyřiadvacet let starší matku. Způsobil jí těžkou újmu na zdraví. Předtím ji ještě okradl o desítky tisíc korun.

Incident se stal na chodbě bytu seniorky na sídlišti Vajgar v Jindřichově Hradci. Svou matku měl agresor nejprve napadat verbálně. To ji přirovnal ke starému „skotu“. Poté se odhodlal i k fyzickému útoku. „Poškozenou měl vystrčit z bytu na chodbu a prudce za ní zavřít vstupní dveře, a to v době, kdy poškozená ještě měla mezi zárubní a dveřmi svou pravou ruku, čímž jí měl způsobit těžkou újmu na zdraví, spočívající v nitrokloubní tříštivé zlomenině dolního konce vřetení kosti s úlomky, kdy omezená hybnost pravého zápěstí bude pravděpodobně trvalá,“ popisuje mluvčí jindřichohradeckých policistů Hana Millerová.

Ještě předtím však své matce, někdy na přelomu loňského a letošního roku, odcizil finanční hotovost ve výši 38 tisíc korun. V tu dobu se svou matkou bydlel a seniorka měla peníze uschované v obálce. „Policisté trestnou činnost podezřelého muže precizně zadokumentovali a v úterý vypracoval policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování usnesení o zahájení trestního stíhání,“ doplňuje Millerová.

Pro agresora to znamená jediné - bude trestně stíhán na svobodě za těžkou újmu na zdraví své matky z nedbalosti a z krádeže. 

Štítky zdraví, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svou třiaosmdesátiletou matku verbálně i fyzicky napadl. Předtím ji ještě okradl o peníze  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.